Nivå – A1/A2
Tema: Sommerferie
Grammatikk: verbtider, preteritum, presens.
Ordforråd: Sommer, trær, farvel, toget, skole, kompis, fotball, hus, ensom, stille, kommunen, sør, venner, reiste,
feriekoloni, diplom ,fundere, sovesal, vrikke foten, å lengte hjem, symbolikk
Oppgaver: lukediktat, lytteoppdrag, beskriv personene i sangen, finn verb i preteritum og gjør om til presens.

Last ned oppgavene og teksten her

Vi startet med å lytte igjennom sangen 3 ganger. For hver ny lytting, fikk elevene et nytt oppdrag. Her kan man selvsagt legge opp til flere eller færre ting å lytte etter, alt etter hva elevene mestrer. Lukediktat kjenner elevene godt til og alle jobber konsentrert når vi lytter til musikk. Jeg har merket meg at flere av elevene bruker strategiene de har fått når de jobber på egenhånd.
Gramatikkoppgaven, hvor elevene skal gjøre om et vers til presens, kan være litt vanskelig for noen, men her er det muligheter for tilpasning. Noen av elevene hadde nok med å jobbe med ordforrådet og lete etter verb kun i et vers, noen bøyde de verbene de fant, mens de fleste jobbet grundig med å gjøre om andre vers til presens.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: