Mål, drømmer og refleksjon rundt egen læring

Forrige uke hadde vi besøk av Redd Barna i klassen vår. De hadde med seg to spennende verktøy. Målet med besøket var å få elevene til å reflektere rundt sin egen læringssituasjon. Hva har vi lært, hva gjør vi, hva er viktig, hva drømmer vi om, hvordan kan vi nå målene våre? Redd Barna ønsket å kartlegge elevenes opplevelser rundt prosjektet med flerspråklige eventyr i samarbeid med ungdomsskolen. Dette prosjektet er et av flere delprosjekter i Redd Barnas satsning som de har kalt “Sammen i skolen”. Les mer om prosjektet her.
Det var en veldig fin dag og elevene var veldig fornøyd med besøket. Det eneste de hadde og utsette på besøket var at det var altfor kort. Phuong og Linn Mari: Dere er herved invitert tilbake.

Bodymap

Elevene gikk sammen i grupper og fikk utdelt hvert sitt store gråpapir. På papiret skulle de nå tegne omrisset av en kropp.

Hver gruppe jobbet med sin kropp. På hender og føtter fikk de beskjed om å skrive ting de hadde gjort i prosjektet. Hvor har vi gått? Hva har vi gjort med hendene? Elevene fortalte om tegning, maling, fotball, og at de hadde gått og syklet. Flere nevnte at de hadde brukt hendene for å hilse og en elev forklarte at han hadde lært å hilse på jenter. 😉 Dette ble vi voksne nysgjerrige på og han forklarte enkelt å greit hvordan man hilste på jenter;

” Hei! Hvordan går det? “

Sa han med et stort smil.

Hodet var viktig for mange. Her skrev elevene ned alt de hadde sett, hørt, tenkt og lært. Og selvsagt hva de hadde sagt og fortalt.
Mage og hjerteregionen dreier seg om de gode følelsene. Hva har vært bra med dette prosjektet, hva ønsker vi mer av og hva skal til for at vi skal ha det bra på skolen?
Det er også viktig å sette ord på de tingene som er vanskelig og tungt. Slike ting som f.eks ventetid, asylintervju, frykt for avslag og andre bekymringer la vi på skuldrene?

Alle elevene deltok i denne øvelsen. Noen tegnet, mens andre skrev ned sine tanker. Det var en nyttig øvelse både for å bevisstgjøre elevene på at vi lærer på mange ulike måter og gjennom ulike ting vi gjør sammen med andre.

Luftballong

Igjen fant vi fram et stort gråpapir. Her fikk elevene presentert en tegning av en luftballong på vei opp mot himmelen. Himmelen symboliserer drømmer og mål vi har i livet, mens luftballongen er verktøyet vi har for å nå disse målene. Ballongen må fylles med ulike ting som kan hjelpe oss på veien, kurven under ballongen har plass til flere. Hvem kan hjelpe oss å nå målene våre, hvem vil vi ha med på reisen? Under ballongen er det barduner som holder oss igjen. Hvilke hindringer ligger i veien for mine mål?

Utstyrt med fargerike post it lapper, gikk elevene løs på oppgaven.
20161025_132515133_ios20161025_132511865_ios


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

3 kommentarer

Linn Mari · november 4, 2016 12:54 pm

Vi er enig, det var så hyggelig at det ble alt for kort tid sammen! Stå på med den flotte jobben dere gjør!

    Tone Evensen · november 4, 2016 1:42 pm

    Dere er hjertelig velkommen tilbake. <3

Vi er stolte av å presentere: «Den arrogante bjørnen» og «Askida og Trollet» – Glimt fra et flerspråklig klasserom · desember 1, 2016 9:06 pm

[…] egenvurdering med googleforms Luftballong og bodymap Hør hva elevene selv […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: