Det flerspråklige klasserommet er blitt pusset opp i løpet av påsken. Jeg håper dere liker det nye utseende. Innholdet er fortsatt det samme. Her finner du tips og ideer til hvordan du kan drive god språkopplæring i et ressursperspektiv. Du vil finne tips om digitale verktøy, flerspråklige ressurser, språkutviklende undervisning i flere fag, uteaktiviteter, større og mindre prosjekter, noen didaktiske refleksjoner og andre refleksjoner om livet i sin alminnelighet.

Jeg brenner for jobben min og trives godt i klasserommet hvor ulike språk surrer rundt. I dag er vi kun 12 elever i klassen og antallet går dessverre stadig nedover. Vi forsøker allikevel å holde motet oppe og fortsette med å dele positive, små glimt fra klasserommet.

Mitt hovedfokus er:

  • Eleven i sentrum
  • Ressursperspektiv

I tillegg til å formidle glimt fra hverdagen her på bloggen, tar jeg også på meg kurs og andre oppdrag. Det kan du lese mer om her.

Kurs og andre oppdrag

Kategorier:

Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: