Det flerspråklige klasserommet er blitt pusset opp i løpet av påsken. Jeg håper dere liker det nye utseende. Innholdet er fortsatt det samme. Her finner du tips og ideer til hvordan du kan drive god språkopplæring i et ressursperspektiv. Du vil finne tips om digitale verktøy, flerspråklige ressurser, språkutviklende undervisning i flere fag, uteaktiviteter, større og mindre prosjekter, noen didaktiske refleksjoner og andre refleksjoner om livet i sin alminnelighet.

Jeg brenner for jobben min og trives godt i klasserommet hvor ulike språk surrer rundt. I dag er vi kun 12 elever i klassen og antallet går dessverre stadig nedover. Vi forsøker allikevel å holde motet oppe og fortsette med å dele positive, små glimt fra klasserommet.

Mitt hovedfokus er:

  • Eleven i sentrum
  • Ressursperspektiv

I tillegg til å formidle glimt fra hverdagen her på bloggen, tar jeg også på meg kurs og andre oppdrag. Det kan du lese mer om her.

Kurs og andre oppdrag


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: