Jeg sitter her å ser på et bilde av deg. På bildet ser jeg en smilende gutt sammen med andre jevnaldrende. Alle guttene, du også, lener seg ivrig fram og jobber med en skoleoppgave. Du holder en blyant i hånda og er del av et gruppearbeid.
Jeg husker godt denne dagen og dette bildet, fordi det var et sjeldent øyeblikk. Blar jeg videre i bildene ser jeg det triste i øynene dine, ensomheten. For bilder lyver.

Kjære 19 år gamle gutt, jeg kjente deg ikke så godt, men jeg husker deg godt. Jeg husker øynene dine, triste, redde og av og til et lite glimt av håp. Jeg husker smilet ditt, det var sjelden, men ekte. Jeg husker hvordan du forsøkte å gjemme deg for verden. Jeg vet at du flyktet fra hjemlandet ditt allerede som 13 åring. På veien til Norge har du opplevd ting som jeg knapt kan forestille meg. Jeg vet ikke hvordan det er å være 13 år og helt alene i verden, men jeg kan forsøke å forstå det. Du kom hit, til mitt land, med sorg og håp som bagasje. Du var et barn, som måtte leve i de voksnes verden. Du var full av sår og arr, på innsiden, sår som ikke leges av seg selv.

 Du orket ikke lenger usikkerheten, savnet, frykten og sorgen.  Du orket ikke lenger. Du valgte å forlate livet.

De sa du ble 19 år gammel. Jeg vet ikke om alderen stemmer eller ei, men for meg var du et  barn, sårbar og ensom. Kjære 19 år gamle gutt, du var den ensomste av de ensomme og  den tristeste av de triste. Jeg vil aldri glemme deg.

Lykke på reisen <3

 


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: