Sjekk ut verdensbiblioteket! Dette er en skikkelig kul ressurs for det flerspråklige klasserommet.

På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.Det finnes e-bøker og lydbøker på arabisk, tigrinja, persisk, somali og bosnisk/kroatisk/serbisk i Verdensbiblioteket. Disse språkene er valgt fordi det ellers er vanskelig for folkebibliotekene å kjøpe inn e-bøker på dem.

Her finner du blant annet eventyr av H.C. Andersen, eventyrsamling fra nomadene i Somalia og eventyr fra 1001 natt. Men verdensbiblioteket har ikke bare eventyr. Her finner du også ulike barnebøker, ungdomsbøker, skjønnlitteratur for voksne og fagbøker.

Som lærer kan du få informasjon om boken og forfatteren slik at du kan finne en tilsvarende bok, eller iallefall ha en liten anelse om hva boken handler om. Både lydbøkene og e-bøkene er på de nevnte språkene. Kun omtale av boken er på norsk/svensk/dansk.

Verdensbiblioteket.no er åpent for alle i Norge. Du må besøke siden fra en norsk IP-adresse, og må opprette en bruker og logge inn for å få tilgang til innholdet.

Å opprette en bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

1 kommentar

The world storytellingday – Glimt fra et flerspråklig klasserom · mars 20, 2019 7:02 am

[…] bloggen vil du finne flere flerspråklige fortellinger, både som animasjonsfilm og lydfiler. På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming gjennom […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: