Jeg har samlet noen tidligere ressurser på en side som jeg har kalt “Koronadugnad” På siden finner du ressurser til samfunnskunnskap, norges historie og mange fortellinger på flere språk. Ressursene passer til ulike nivåer og aldersgrupper, så det beste er å ta en titt selv om det er noe du kan bruke med dine elever. Du finner siden ved å trykke på lenken under eller i menylinjen øverst på siden.

Jeg vil legge ut nye ressurser på siden etterhvert, hvis dette er nyttig for flere. Hos oss bruker vi teams som plattform. Jeg har delt ressursen med elevene inne på teams. Siden deltakerne er voksne og mange har små barn hjemme, er det fint å kunne se de flerspråklige filmene sammen. På morgenmøte kan vi snakke sammen om innholdet, kanskje noen kan fortelle andre lignende fortellinger og vi kan snakke om opplevelsen med å se disse filmene sammen med barn. Kanskje kan noen utfordres til å fortelle eventyr for egne barn og ta opp lydfiler som kan deles videre.

Når skolen ble stengt hadde vi akkurat startet opp med tema “hjemlandet mitt”. Elevene har fått lære om Norge, gjort ulike oppgaver og lest en eksempeltekst om “Hjemlandet mitt, Norge” I oppgavefunksjonen i teams har de fleste nå levert tekster om sitt hjemland. Noen har skrevet på papir, tatt bilde og lastet opp i teams, noen har skrevet i book creator og noen har skrevet i word.

Mesteparten av tiden fram til nå, har vi hatt fokus på å lære opp elevene til å logge på, delta i møter og finne fram på teams. Mange av elevene har lite erfaring med digitale verktøy, men med tålmodighet og kreativitet har vi klart å få alle med. Det har vært utfordrende, spennende, lærerikt og rørende når alle endelig er tilstede og høre hvordan de hilser og savner hverandre.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

2 kommentarer

Anna Kjersti Helsvig · april 26, 2020 6:02 pm

Hei
Jeg har begynt å bruke opplegget ditt om Brødrene Løvehjerte for 4. trinns elever med som har norsk som morsmål. Jeg er veldig fornøye. Jeg plukker ut det jeg mener passer for mine elever. Jeg er litt spent på om du kommer til å legge ut opplegg til de andre kapitlene også.
Mvh
Anna Kjersti

    Tone Evensen · april 26, 2020 6:04 pm

    Hei! Jeg har noe liggende til flere kapitler, må vel ta det fram igjen. 🙂 Så hyggelig at det kan komme til nytte.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: