Vi lever i en tid med mange bekymringer og mange utfordringer, men det er heldigvis også mange ting å glede seg over. Formålet med denne bloggen har alltid vært å løfte fram muligheter, mangfold og mestring. Og i disse tider gjelder det minst like sterkt som ellers.

Jeg elsker jobben min… fortsatt. Det er ingen sak å være lærer, når en har de beste elevene. Og når alt dette er over, skal jeg klemme hele gjengen skikkelig.

I dag har vi prøvd ut noe nytt og resultatet gjør meg glad. 🙂 Som noen sikkert har skjønt, så leser vi påskekrim. I klassen er det 18 elever, så hvilke muligheter har vi for å få til dette i fellesskap? Jo, vi lager lesegrupper på teams.

Gruppene var mellom 2-4 elever. Jeg satte i gang gruppene ved å ringe dem opp og ba en på hver gruppe om å dele sin skjerm. Ikke alle gruppene klarte å dele skjerm, men det løste vi med at jeg delte min skjerm på en enhet, og hadde en annen gruppe på en annen enhet. En gruppe arbeidet ved spisebordet og en annen i sofaen.

Alle elevene fikk lese høyt fra teksten om Stian og Ali. I dag er første dagen dette skoleåret, at jeg faktisk har hatt mulighet til å høre alle lese høyt. Elevene styrte det meste alene, jeg var bare inne i de ulike gruppene som observatør. Etter at alle hadde lest diskuterte de innholdet og forståelsen av teksten. Det flerspråklige klasserommet ble levende her i stua mi.

Her kan dere høre selv:


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: