Velkommen til denne siden.

Glimt fra et flerspråklig klasserom ble opprettet i 2016. Jeg startet bloggen fordi jeg ønsket å dele hverdagsglimt fra klasserommet. Det har blitt mange undervisningstips og refleksjoner rundt opplæringen til nyankomne ungdommer. Alt med utgangspunkt i forskning og teori om flerspråklighet, ressursperspektiv, samarbeidslæring og språkutviklende arbeidsmåter.

I 2018 bestemte jeg meg for å ta det hele et skritt videre og samle det aller beste i et helt nytt læremiddel; Hugin og Munin. Hugin og Munin er et morsmålsstøttet digitalt læremiddel i norsk for nyankomne ungdom og unge voksne. Læremiddelet tar utgangspunkt i kjerneelementene i fagfornyelsen og har spennende undervisningsopplegg, aktiviteter til elevene og nyttige tips til læreren.

En pilot har vært publisert hos fagbokforlaget siden 2020, men det siste året har vi opprettet Magisk Kunnskap og jobbet med å få Hugin og Munin over i vår egen plattform. Vi gleder oss til å lansere vår nye plattform til høsten.

Hugin og Munin passer spesielt for elever som følger læreplanen i norsk for språklige minoriteter med kort botid, men kan også passe for minoritetsspråklig ungdom i grunnskole og ordinær videregående opplæring.

Magisk Kunnskap

Magisk Kunnskap er et lite firma, med et stort hjerte. Vi utvikler læremidler for flerspråklige ungdom og tilbyr kurs og kompetanseheving for lærere innen bl.a. tilpasset opplæring, mangfold og flerspråklighet som en ressurs og språkutviklende arbeidsmåter. Hugin og Munin er vårt læremiddel utviklet særlig for nyankomne ungdom i videregående skole.

Kurs og andre oppdrag

Blogg

Nyeste innlegg

Morsmålsdagen 2021

21 februar er morsmålsdagen og selvsagt skal vi markere dagen i år også. Det blir ikke arrangement på biblioteket denne våren, men vi skal fylle ei hel uke med språklig mangfold. Morsmålsdagen er en fin Les mer…

Send meg en e-post

tone@huginogmunin.org

Kontakt oss

tone@huginogmunin.org

    91107634

%d bloggere liker dette: