Jeg anbefaler alle lærere å prioritere hjem- skole samarbeid. Ikke minst om du har elever som bor i mottak. Maken til glede over å få besøk av læreren sin skal du lete lenge etter.

I Sverige har Nihad Bunar, professor i utdanningssosiologi ved Stockholms universitet, forsket på hvilke faktorer som er viktige i opplæringen av nyankomne elever. I følge Bunar er innholdet i opplæringen og ikke minst hvordan man møter den enkelte elev det viktigste i opplæringen av nyankomne elever.For elever som kommer som enslige mindreårige blir ofte læreren en viktig person. Jeg er opptatt av at elevene må tas på alvor og jeg ønsker å bli godt kjent med dem.

Denne fredagen var jeg altså på et uformelt besøk på mottaket. Hjemme hos mine elever.kyllingfilet
Siden alle bor på samme sted, var det en fin anledning til å bli bedre kjent med elevene. Det ga meg også mulighet til å snakke med personale på mottaket om hvordan vi best kan samarbeide om guttenes læring.

Elevene kom å møtte meg i døra, de var stolte av å presentere læreren sin for personale og andre ungdommer på mottaket. Noen av guttene hadde laget middag og sørget for at jeg fikk en skikkelig omvisning i bygget. Elevene bor i et såkalt EM mottak, med selvhushold.
spillekort
Etter middagen fikk jeg være med på dans og kortspill.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d