Ung I Ringsaker – UIR har kommet vel igjennom første skoleuka. Det har vært en spennende uke, mange nye fjes og gryende vennskap.
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Denne første uka har vi hatt fokus på å bli kjent med hverandre og skape et trygt og godt læringsmiljø for alle. I klassen på 18 elever kan vi 13 språk, noen er gode i matematikk, andre er gode i engelsk. Noen har vært i Norge ganske lenge, mens andre kom for få måneder siden. Vi er jenter og gutter, noen har barn, mens andre fortsatt er barn. Elevene er mellom 16- 24 år og noen har gått mange år på skole i hjemlandet, mens andre har arbeidserfaring fra ulike yrker. Vi liker å lage mat, gå tur, løpe, danse, sparke fotball, være sammen med barn og vaske!?! Noen kan tegne og noen har svart belte i karate. Andre kan snekre og spille biljard.
Her møtes vi med ulike religioner, med å uten hijab, men med respekt for hverandre. Vi er snille, rampete, følsomme, kreative, samarbeidende, arbeidsomme, glade, triste og positive.

Elevene drømmer om utdanning, å bli frisør, psykolog, lege, snekker, mekaniker, barnehagelærer og lærer.

jeg som lærer gleder meg vilt til å jobbe videre med denne positive gjengen og hjelpe hver og en av dem til å nå sine mål og drømmer. Denne uka har vi jobbet med mange ulike aktiviteter for å bli kjent med hverandre og trygge på hverandre. Mitt hovedfokus er å hente fram den enkeltes ressurser og bruke disse positivt inn i klasserommet. At elevene føler seg trygge sammen er en viktig forutsetning for god læring. Elevene har laget sine egne JEG-stjerner og tegnet selfiessom de senere presenterte for hverandre. Alle kom fram på tavla og presenterte og fokuset har hele tiden vært elevenes styrker. Med utgangspunkt i selfien har de skrevet en tekst om seg selv, slik at jeg som lærer også kan få et bilde av deres skriftlige norskkunnskaper.

Vi har bygget spaghettitårn, funnet ut hvem som er høyest/lavest i klassen, hvem har størst sko og hvem er eldst/yngst? Vi har laget bodymap med fokus på læringssituasjon og gått tur i nærområdet, med innlagt kunnskapsquiz.

Bodymapenble også presentert i klassen og det kom fram mange gode refleksjoner. Det fineste for meg som lærer, var at elevene snakket om hvor viktig det var at klassekamerater og lærere må være i hjertet. Vi må ta vare på hverandre, hjelpe hverandre, respektere hverandre og lytte til hverandre.

Masse kjærlighet <3 <3

Neste uke vil vi også jobbe med klassemiljø. Hvordan vil vi ha det sammen på skolen?


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

1 kommentar

Med hodet fullt av ideer… – Glimt fra et flerspråklig klasserom · januar 6, 2018 10:32 am

[…] muntlige ferdigheter, språklæring i alle fag, identitet og ikke minst har det vært spennende å bli kjent med de nye ungdommene. Å kunne avslutte skoleåret med å motta den europeiske språkprisen var stor […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d