Noen jenter blir så stille at de går helt i ett med veggtapeten. Men selv stille jenter kan skrike som en ørn. Når de må.

Lussi er så snill, så snill. Så snill at hun en dag blir borte.
Lussi er så snill, så snill. Så snill at hun en dag blir borte. Og ikke bare litt borte, men helt bortebortebortevekk borte. Faktisk helt inn i veggene vekk. Lussi er så stille og snill og flink og ren og pen at ingen ser henne lenger. Ikke moren, ikke faren, ikke læreren og heller ikke de andre barna. Ikke engang den store vaktmesteren kan finne henne …

Snill av Gro Dahle og Svein Nyhus er en munter, poetisk og støyende bok som yngre barn lett vil forstå og leve seg inn i, mens større barn og voksne også vil se symbolikken og budskapet i underteksten. Lussi finner vei ut av veggen – og en overrumplende slutt viser andre snille piker at de må ta ansvar og finne sin vei. Finnes som lydbok og film.

Denne boken syne jeg er fin å lese med eldre elever, som jobber med å lære norsk. Her er det mye språklæring, ordforråd, adjektiver etc, men det er også interessant å snakke om tematikken i boka. Er snill alltid bra?

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.