På fredag hadde vi besøk av Redd Barna. Animasjonsfilmene våre er en del av Redd Barnas prosjekt “Sammen i skolen” Prosjektet har som mål å fremme integrering av enslige mindreårige i alderen 15-18 år.
Redd Barna har som mål at prosjektet skal:
·         bidra til mer samhandling mellom norsk ungdom og EM.
·         bygge broer mellom ungdommer
·         styrke relasjonen mellom ungdommene
·         bryte ned barrierer for kontakt
·         bidra til trivsel og økt samarbeid mellom ordinær klasse og innføringsklasse/skoler.

Våre ungdommer er utrolig takknemlige over at de har fått være med på dette prosjektet, derfor ville de gjerne gi en gave tilbake til Redd Barna. Et innrammet bilde fra filmene og 2350,- kroner, som ble overskuddet etter premierefesten, ble derfor høytidelig overrakt til Redd Barnas representant Phuong Nguyen på fredag.
Begrunnelsen fra gutta er at de ønsker at flere barn og ungdommer skal få muligheter i skolen og at Redd Barna gjør en viktig jobb for mange.

les mer om premierefesten og prosjektet her


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: