Mandag var det duket for premierefest i det spennende animasjonsprosjektet vårt. Elevene sto selv for arrangementet og i planleggingsprosessen bak ligger det mye læring.
I forkant av festen har en arrangementskomite møttes noen ganger for å lage budsjett, invitasjoner, søke om midler til arrangementet og ikke minst har de satt sammen et fantastisk program som viser hvilken sammensveiset gjeng de har blitt. På selve dagen stilte alle elevene opp for å lage mat, sette i stand lokalene og rydde etter festen.
Loddsalg og inngangspenger ga penger i kassa og overskuddet har elevene bestemt at skal gå til Redd Barna og deres arbeid for barn og unges rettigheter.

På programmet var det foruten filmer, både rap, sang og dans i ulike varianter. Og det var rom for både alvor og moro.

På menyen sto det hjemmebakte pizzasnurrer, frukt og selvfølgelig popcorn.
Jeg har sagt det før og jeg må si det igjen. Jeg har verdens beste jobb. Disse guttene er ressurser som vi må ta vare på.
Selve prosjektet kan du lese mer om her.
Og her kan du se de fantastisk flotte filmene som elevene har laget.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

2 kommentarer

Sommerfugler i vinterland – det har blitt kaldt nå – Glimt fra et flerspråklig klasserom · desember 10, 2016 11:29 am

[…] tiden har vi vekslet mellom alvor, håp og glede. Vi har arrangert premierefest etter et vellykket inkluderingsprosjekt som resulterte i 3 fantastiske animasjonsfilmer, vi har skrevet blogginnlegg, besøkt demokratisenteret på Eidsvoll og vitensenteret på Gjøvik, […]

Ungdommene gir tilbake <3 – Glimt fra et flerspråklig klasserom · desember 11, 2016 11:53 am

[…] les mer om premierefesten og prosjektet her […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: