Endelig er filmene våre ferdig. 24 november var vi i Stavanger for å presentere de flotte filmene vi har laget. De to eventyrene elevene har laget animasjonsfilmer om er Den arrogante bjørnen, et eventyr fra Afghanistan og Askida og trollet. Dette er en versjon av Askeladden som lurte trollet, Det finnes flere varianter av dette eventyret både i den afghanske og den norske eventyrtradisjonen.Les mer om prosjektet her:

Bakgrunn
Bakgrunn for prosjektet

Prosessen
Inkluderende fortellerverksted
Animasjon som formidling

Vurdering
egenvurdering med googleforms
Luftballong og bodymap
Hør hva elevene selv mener
Presentasjon


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

3 kommentarer

feiende flott premierefest – moro med mye læring – Glimt fra et flerspråklig klasserom · desember 8, 2016 7:52 am

[…] På menyen sto det hjemmebakte pizzasnurrer, frukt og selvfølgelig popcorn. Jeg har sagt det før og jeg må si det igjen. Jeg har verdens beste jobb. Disse guttene er ressurser som vi må ta vare på. Selve prosjektet kan du lese mer om her. Og her kan du se de fantastisk flotte filmene som elevene har laget. […]

Den store fortellerdagen! – Glimt fra et flerspråklig klasserom · januar 16, 2018 9:18 am

[…] På tema morsmål ligger det mange tospråklige fortellinger. Du kan høre og se fortellinger på en rekke språk og kanskje har du selv noen fortellertalenter i klassen? På tema morsmål ligger også de 3 tospråklige fortellingene som vi laget for halvannet år siden. Det er eventyr fortalt på usbeki, dari, pashto og norsk. […]

Luke 15 og 16 eventyrkalender for flerspråklige klasserom – Glimt fra et flerspråklig klasserom · desember 17, 2018 8:25 pm

[…] Vil du lese mer om prosjektet og kanskje lage egne eventyrfilmer så finner du informasjon her. […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: