For et år siden så hverdagen min ganske annerledes ut. Sammen med kollegaer på NAFO fikk jeg være med å utvikle en nettressurs med undervisningsopplegg om nasjonale minoriteter for ungdomstrinn og videregående opplæring.

Formålet med nettressursen er å bidra til å spre kunnskap om Norges 5 nasjonale minoriteter. Disse er jødene, kvenene/norskfinnene, rom, romanifolket/tatere og skogfinnene. Ved å lære om de nasjonale minoritetene og deres historie i Norge, får elevene mulighet til å trekke paralleller til samfunnet i dag og diskutere hva vi kan lære av historien. Ressursen som nylig ble publisert tar opp mange viktige tema som er veldig aktuelle i dag. Identitet, diskriminering og typisk norsk?.

Alle oppleggene er koblet til læreplanmål for ungdomstrinn og VGS og inne i ressursen er det ulike søkefunksjoner som hjelper læreren å finne fram til aktuelle opplegg. Det legges opp til at elevene er aktive gjennom ulike muntlige og skriftlige aktiviteter i alle oppleggene. De skal hente fram forkunnskaper, arbeide med ord og begreper, se film, reflektere, lese ulike kilder og diskutere. Inne i ressursen gis det også gode tips om hvordan man kan tilpasse opplegget for elever som har kommet til Norge sent i skoleløpet.

Dette har blitt en flott nettressurs som jeg er stolt over å ha bidratt til.
Les mer om ressursen på NAFOs nettsider

Gå til nettressursen her


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: