I dag har vi sendt tekstene våre til fagbokforlaget og nå er vi veldig spent på hvordan dette skal gå.

Det er ingen tvil om at elevene har jobbet godt med disse tekstene. Å skrive for et publikum, er med på å motivere elevene til skriving. Gjennom konkurransen har elevene opplevd at det er høye forventninger til hva de kan, men også en tro på at de mestrer. Alle har tatt i mot utfordringen og som lærer, kan jeg se at hver eneste en av dem har utviklet skriveferdighetene sine. De fleste har vært i Norge fra 1- 2 år og med tanke på skolesituasjonen som har vært de siste månedene, så er det ekstra imponerende å se hva disse elevene mestrer.

Elevene har stått fritt til å velge tema, men fokus har vært på å skrive fra hjerte. Min jobb har vært å veilede underveis og å hjelpe dem til å finne sin stemme. Stor stas var det når vi i forrige uke fikk besøk på teams av en tidligere elev, Sina, som gjerne delte gode råd og snakket om hva skriving har gjort for ham.

Oppgaven var som sagt åpen og elevene skriver om egne erfaringer, hvem de er og hvem de ønsker å være i framtida.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: