I dag har vi sendt tekstene våre til fagbokforlaget og nå er vi veldig spent på hvordan dette skal gå.

Det er ingen tvil om at elevene har jobbet godt med disse tekstene. Å skrive for et publikum, er med på å motivere elevene til skriving. Gjennom konkurransen har elevene opplevd at det er høye forventninger til hva de kan, men også en tro på at de mestrer. Alle har tatt i mot utfordringen og som lærer, kan jeg se at hver eneste en av dem har utviklet skriveferdighetene sine. De fleste har vært i Norge fra 1- 2 år og med tanke på skolesituasjonen som har vært de siste månedene, så er det ekstra imponerende å se hva disse elevene mestrer.

Elevene har stått fritt til å velge tema, men fokus har vært på å skrive fra hjerte. Min jobb har vært å veilede underveis og å hjelpe dem til å finne sin stemme. Stor stas var det når vi i forrige uke fikk besøk på teams av en tidligere elev, Sina, som gjerne delte gode råd og snakket om hva skriving har gjort for ham.

Oppgaven var som sagt åpen og elevene skriver om egne erfaringer, hvem de er og hvem de ønsker å være i framtida.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: