Først av alt, takk for den overveldende responsen på mitt forrige innlegg. Selv om dette kapittelet er over, så betyr det på ingen måte at vi har gitt opp.

Noe av det vi har hatt aller mest fokus på i klasserommet vårt er at vi aldri må gi opp. Sangen “skakke gi opp” har vi tatt fram flere ganger, når ting har vært ekstra tungt.

Den aller siste offisielle skoledagen tok jeg med 5 elever (de fem siste) til Høyskolen i Oslo og Akershus. Der holdt elevene en flott presentasjon som gjorde inntrykk på lærere fra flere skoler i Oslo og Akershus. Elevene fortalte om animasjonsverksted, betydningen av morsmål, de diskuterte ulike modeller for innføringstilbud, forklarte om rapverksted og hva de ønsker å oppnå med egen skriving. Midt under presentasjonen ble jeg ganske satt ut da en av guttene går fram og sier at han først må fortelle noe veldig viktig. Han fortsetter med å si at

læreren min har lært meg at det umulige er mulig. Jeg trodde ikke det var mulig at jeg skulle få rappe i en musikkvideo. Jeg har sagt mange ganger til læreren at det er umulig, men hun sier alltid at, joda… det er mulig. Og det er sant… DET ER MULIG

Jeg føler meg trygg på at ungdommene har fått med seg gode opplevelser, som har styrket dem og som vil være nyttige senere i livet. Allikevel kommer jeg til å følge med dem en lang stund enda. Hvis elevene ikke kan komme til klasserommet, så får læreren komme til elevene. Takk og pris for facebook, Google og andre sosiale medier.

Ungdommene er ikke lenger her i mitt klasserom, men jeg vil fortsette å vise dem og andre hvilke muligheter som finnes og jeg vil hjelpe dem å nå sine mål… skritt for skritt.

Her på bloggen vil jeg fortsette å dele ideer, god praksis og tanker om smått og stort. Og om noen ønsker seg besøk av oss så stiller vi gjerne opp.

Her finner du undervisningsopplegg knyttet til sangen.mitt forrige innlegg.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d