Nivå – A2
Ferdighet: tale, lytte, reflektere, vokabular
Tema: håp, følelser,
Grammatikk:
Ordforråd: Skarp, pil, «skakke», «sku», forbedre, glede, håp, gi opp, konsentrert, fokusert, lei seg
Oppgaver: tenk -par -del, lukediktat, lese høyt og med innlevelse, samtale om egne meninger.

Last ned dokument med bildet, tekst og lukediktat her. Håp hører også våren til og av og til så kan noen og enhver trenge en liten oppmuntring. AdmiralP har tidligere vært en stor suksess og jeg har endt opp med å velge «skakke gi opp» som ukas sang.

Det var en liten utfordring å finne hele teksten, derfor har jeg valgt å bruke Unni Wilhelmsens tolkning fra programserien Hver gang vi møtes som utgangspunkt for lytteoppgaver.

tenk -par-del

Før vi lyttet til teksten fikk elevene et bilde med følgende tekst:

Når verden sier «gi opp»,
hvisker håpet … «prøv en gang til»

Be elevene om å tenke igjennom teksten hver for seg. Hva tror de dette handler om? Etter å ha tenkt en stund, snur de seg mot sidemannen og forklarer tankene sine i par. Denne delen kan gjerne foregå først på morsmålet. deretter kan elevene i fellesskap forklare hva de tenker på norsk. Dette deler de så med hele klassen.

Forklar at dette er tema for sangen, men at dette sitatet ikke er hentet fra sangen.

Ordforråd:

La elevene lytte til sangen en gang før dere jobber videre med ord som kan være vanskelig. Over finner du noen forslag basert på hvilke ord vi har jobbet med.
Lytt til sangen engang til, mens elevene følger med i teksten.

Lukediktat

Neste økt fikk elevene teksten utdelt på nytt, men denne gangen som lukediktat. Elevene må lytte og sette inn ordene som mangler i teksten.

Lese med innlevelse

Jeg synes denne teksten egner seg godt til å lese høyt. La elevene lese med ulike følelser. F.eks, sint, lei seg, håpefull.

Snakke om og begrunne egne meninger

Snakke om meninger og begrunne disse er et sentralt læringsmål og elevene trenger å øve på dette i mange sammenhenger. La elevene høre både Unni Wilhelmsens versjon og Admiral Ps versjon. Hvilken versjon liker de best og hvorfor.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

1 kommentar

Det umulige er mulig… – Glimt fra et flerspråklig klasserom · mai 21, 2017 8:18 pm

[…] Her finner du undervisningsopplegg knyttet til sangen. […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: