Nivå – A2
Ferdighet: tale, lytte, reflektere, vokabular
Tema: sommer, aktiviteter
Grammatikk: verb, fra infinitiv til presens
Ordforråd: smile, leve, vende, snu, sitte, surfe, vannski, bade ++
Oppgaver: tenk -par -del, verbbøying, lukediktat, quizlet

Quizlet med øveord
Last ned oppgavene og teksten
Første gang vi hører sangen, skal elevene kun lytte. De må gjerne lukke øynene. Snakk gjerne sammen om hvilken stemning de opplever i sangen, før dere går videre.

Oppgavene til denne sangen er delt i 4. Den første oppgaven handler om å sette inn riktig ord til bilde. Dette er ord og bilder som de kjenner igjen fra Quizlet som vi har jobbet med tidligere i uka.
Oppgave 1. kan gjøres uten å lytte.
Oppgave 2 er en vanlig lukediktat, hvor elevene må lytte seg fram til hvilket ord som mangler. Vanskegraden kan varieres, ved å fjerne muligheten til å få noen ord å velge i.

Oppgave 3 er også en lukediktat, men her må de også bøye verbene i presens. La gjerne elevene prøve å sette inn ordene som passer før dere lytter.

Oppgave 4. består av enkle spørsmål som elevene skal svare på skriftlig, eller muntlig i par, for deretter å dele med hele klassen.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d