Nivå – A2
Ferdighet: tale, lytte, reflektere, vokabular
Tema: sommer, aktiviteter
Grammatikk: verb, fra infinitiv til presens
Ordforråd: smile, leve, vende, snu, sitte, surfe, vannski, bade ++
Oppgaver: tenk -par -del, verbbøying, lukediktat, quizlet

Quizlet med øveord
Last ned oppgavene og teksten
Første gang vi hører sangen, skal elevene kun lytte. De må gjerne lukke øynene. Snakk gjerne sammen om hvilken stemning de opplever i sangen, før dere går videre.

Oppgavene til denne sangen er delt i 4. Den første oppgaven handler om å sette inn riktig ord til bilde. Dette er ord og bilder som de kjenner igjen fra Quizlet som vi har jobbet med tidligere i uka.
Oppgave 1. kan gjøres uten å lytte.
Oppgave 2 er en vanlig lukediktat, hvor elevene må lytte seg fram til hvilket ord som mangler. Vanskegraden kan varieres, ved å fjerne muligheten til å få noen ord å velge i.

Oppgave 3 er også en lukediktat, men her må de også bøye verbene i presens. La gjerne elevene prøve å sette inn ordene som passer før dere lytter.

Oppgave 4. består av enkle spørsmål som elevene skal svare på skriftlig, eller muntlig i par, for deretter å dele med hele klassen.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: