Nå rett før ferien er det fint å fylle på med litt sang og musikk. Denne gangen har vi lyttet til Lillebjørn Nilsens Stilleste gutt på sovesal 1
Elevene liker godt å jobbe på denne måten og de har utviklet ordforrådet sitt mye gjennom musikken.
Jeg har merket meg at flere av elevene bruker strategiene fra disse øktene også når de jobber på egenhånd. Flere av guttene kommer ofte med nye sanger de har hørt og de jobber med teksten og lytter nøye.

Grammatikkoppgaven, hvor elevene skal gjøre om et vers til presens, kan være litt vanskelig for noen, men her er det muligheter for tilpasning. Noen av elevene hadde nok med å jobbe med ordforrådet og lete etter verb kun i et vers, noen bøyde de verbene de fant, mens de fleste jobbet grundig med å gjøre om andre vers til presens.

Her kan du finne oppgavene til sangen og her finner du forslag til flere sanger med oppgaver som kan brukes i undervisningen.
Vil du lese mer om hvordan og hvorfor musikk egner seg i språkopplæringen kan du ta en titt her.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: