Som lærer er jeg satt til å utføre en jobb i tråd med opplæringsloven og gjeldene læreplanverk. Jeg er opptatt av å ivareta alle elevene, anerkjenne den enkelte og tilpasse opplæringa. Undervisninga og opplæringa skal bygge på et menneskesyn som legger til grunn at alle elever er likeverdige. Jeg har vært stolt av disse viktige verdiene i Norge og har også vært opptatt av å føre disse verdiene videre til elevene mine.

Vi har i tråd med læreplanen jobbet med å uttrykke egne meninger, argumentere for ulike synspunkter og lært om menneskerettigheter, fordommer, ytringsfrihet og demokrati. I læreplanen for grunnleggende norsk står det også at elevene skal kunne

  • uttrykke egne følelser og meninger i egen skriving
  • ordne tekster med overskrift, innledning og avslutning
  • skrive enkle fagtekster, sammensatte tekster, fortellinger og brev

Vi startet med å skrive et innlegg til en avis, men endte opp med brev til Statsministeren. Elevene har samarbeidet om å skrive en felles tekst, noen har gått sammen i mindre grupper og noen har skrevet individuelle tekster. Noe har vi skrevet på norsk og noe har vi skrevet på morsmålet og fått hjelp til å oversette. Å skrive på morsmålet gjør at elevene i enda større grad kan uttrykke sine følelser og meninger.

Nå har vi sendt alt sammen til statsministeren og elevene håper at hun vil ta seg tid til å gi et ordentlig svar på alle deres spørsmål. Elevene har også i disse dager laget sin egen blogg og alle brevene og spørsmålene til Statsministeren kan du lese der.

Lærere vil også si fra

I min fortvilelse skrev jeg i høst et opprop om den fortvilte situasjonen jeg opplever. Jeg hadde et håp om at flere lærere ville stå sammen med meg om dette og til nå har over 1000 signert oppropet. Dette har jeg også sendt til Statsministerens kontor.

Er det forskjell på barn


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d