Nivå – A2
Ferdighet: tale, lytte, reflektere, vokabular
Tema: Vennskap, snakke om følelser
Grammatikk: adjektiver
Ordforråd: tro -tvil, stole på, gjennom tykt og tynt, gi opp, sint, labyrint, modig, skjør
kvelt, ved min side, lei, tøff
Oppgaver: lukediktat, tenk -par -del;

Last ned oppgavene og teksten her.

Denne sangen brukte vi litt tid på å gå igjennom før vi kom til lytteoppgaven. På forhånd hadde vi jobbet med tema venner og vi hadde jobbet mye med adjektiver for å beskrive utseende, humør og egenskaper. Vi jobbet med ordforråd og elevene skrev ned ordene på norsk og på morsmålet. Det var viktig at vi gjorde dette i fellesskap, slik at elevene fikk forståelse for at flere av ordene hadde en dypere mening en det helt konkrete.

tenk – par – del

Før vi lyttet fikk elevene utdelt en liten del av teksten. Vi leste teksten høyt og elevene fikk litt tid til å lese på egenhånd og tenke. Deretter satte de seg sammen i par og diskuterte hva de trodde artisten ønsket å formidle. De brukte morsmålet som støtte mens de diskuterte. Til slutt delte de sine tanker til hele klassen på norsk.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: