Nivå – A2
Ferdighet: tale, lytte, reflektere, vokabular
Tema: Vennskap, snakke om følelser
Grammatikk: adjektiver
Ordforråd: tro -tvil, stole på, gjennom tykt og tynt, gi opp, sint, labyrint, modig, skjør
kvelt, ved min side, lei, tøff
Oppgaver: lukediktat, tenk -par -del;

Last ned oppgavene og teksten her.

Denne sangen brukte vi litt tid på å gå igjennom før vi kom til lytteoppgaven. På forhånd hadde vi jobbet med tema venner og vi hadde jobbet mye med adjektiver for å beskrive utseende, humør og egenskaper. Vi jobbet med ordforråd og elevene skrev ned ordene på norsk og på morsmålet. Det var viktig at vi gjorde dette i fellesskap, slik at elevene fikk forståelse for at flere av ordene hadde en dypere mening en det helt konkrete.

tenk – par – del

Før vi lyttet fikk elevene utdelt en liten del av teksten. Vi leste teksten høyt og elevene fikk litt tid til å lese på egenhånd og tenke. Deretter satte de seg sammen i par og diskuterte hva de trodde artisten ønsket å formidle. De brukte morsmålet som støtte mens de diskuterte. Til slutt delte de sine tanker til hele klassen på norsk.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d