Admiral P har kommet med ny musikk og jeg synes denne teksten egner seg veldig godt nå når vi jobber med klassemiljø. Vi forteller hverandre på ulike sett at DU er bra, DU er nydelig…

Nivå – A1/A2
Språklæring: Rim og synonymer
Ordforråd: nydelig, vakker, pen, sjenert, budskap,
Oppgaver: lukediktat, oppklipt tekst, lytt etter ordene, skriv synonymer og finn rimord.

Hvis det passer, kan man gjerne lese en presentasjon av Admiral P og samtale om hvordan vi kan komme i kontakt med andre.

Før vi lyttet gjennom sangen første gang, fortalte jeg i grove trekk hva sangen handlet om.

Først lyttet vi en gang, deretter fikk elevene oppgaver. Elevene må aktivt lytte til teksten for å finne ordene som skal være med. Lukediktat er også en god lytteøvelse.Sangen oppklipt i strimler kan også være en utfordrende og morsom oppgave. Last ned oppgavene her

Rimord er for mange veldig vanskelig, men her kan elevene gjerne jobbe sammen to og to for å finne rimordene.
Å finne synonymer var veldig morsomt og til slutt skrev vi “nydelig” på 11 ulike språk på tavla.
Jeg opplevde at elevene syntes sangen var fengende, noen synger med på refrenget og kanskje, når vi blir litt tryggere på hverandre så kan vi danse i klasserommet.

Her kan du lese mer om hvordan du kan jobbe med sang og musikk i norskundervisningen og her finner du flere sanger med oppgaver til.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

3 kommentarer

Kjersti Røe · oktober 15, 2017 8:25 pm

Tusen takk – du er bare fantastisk 🙂

    Tone Evensen · oktober 16, 2017 6:02 am

    Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Kjersti!

Godt nytt år! – Glimt fra et flerspråklig klasserom · januar 3, 2019 6:08 pm

[…] Nydelig […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: