Admiral P har kommet med ny musikk og jeg synes denne teksten egner seg veldig godt nå når vi jobber med klassemiljø. Vi forteller hverandre på ulike sett at DU er bra, DU er nydelig…

Nivå – A1/A2
Språklæring: Rim og synonymer
Ordforråd: nydelig, vakker, pen, sjenert, budskap,
Oppgaver: lukediktat, oppklipt tekst, lytt etter ordene, skriv synonymer og finn rimord.

Hvis det passer, kan man gjerne lese en presentasjon av Admiral P og samtale om hvordan vi kan komme i kontakt med andre.

Før vi lyttet gjennom sangen første gang, fortalte jeg i grove trekk hva sangen handlet om.

Først lyttet vi en gang, deretter fikk elevene oppgaver. Elevene må aktivt lytte til teksten for å finne ordene som skal være med. Lukediktat er også en god lytteøvelse.Sangen oppklipt i strimler kan også være en utfordrende og morsom oppgave. Last ned oppgavene her

Rimord er for mange veldig vanskelig, men her kan elevene gjerne jobbe sammen to og to for å finne rimordene.
Å finne synonymer var veldig morsomt og til slutt skrev vi “nydelig” på 11 ulike språk på tavla.
Jeg opplevde at elevene syntes sangen var fengende, noen synger med på refrenget og kanskje, når vi blir litt tryggere på hverandre så kan vi danse i klasserommet.

Her kan du lese mer om hvordan du kan jobbe med sang og musikk i norskundervisningen og her finner du flere sanger med oppgaver til.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

3 kommentarer

Kjersti Røe · oktober 15, 2017 8:25 pm

Tusen takk – du er bare fantastisk 🙂

    Tone Evensen · oktober 16, 2017 6:02 am

    Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Kjersti!

Godt nytt år! – Glimt fra et flerspråklig klasserom · januar 3, 2019 6:08 pm

[…] Nydelig […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: