Jeg er så stolt over hva disse flotte gutta får til. De har i samarbeid med noen elever fra ungdomsskolen og deltagere på arrangementet vi hadde på Prøysenhuset i mars, laget flotte tepper som nå vil komme til nytte for barn på flukt i Hellas og barn som trenger et ekstra teppe i Afghanistan.

Tegne med tråd er en fin kunst og håndverksaktivitet som passer for alle. Hver elev fikk en lapp og brodergarn. På youtube finnes det gode instruksjonsvideoer som viser ulike sting som kan brukes som en introduksjon.
I forbindelse med arrangementet vi hadde på Prøysenhuset i mars, inviterte vi andre barn og ungdommer til å “tegne” sin egen lapp. Til sammen ble det 3 flotte tepper, som min kollega og en av guttene i klassen har montert sammen og vattert slik at de kan komme til nytte for andre barn på flukt.

Ekstra stas og overrekke teppene personlig til @ReddBarna i dag. #pålagmedallebarn

Elever fra valgfaget design og redesign i samarbeid med mottaksklassen

Mange fine bilder og budskap


Farhad og Anne Helga har stått for monteringen


Phuong og Ane hos redd Barna er takknemlig for gaven

Ekstra stas og overrekke teppene personlig til @ReddBarna


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

1 kommentar

Med hodet fullt av ideer… – Glimt fra et flerspråklig klasserom · januar 6, 2018 10:31 am

[…] Årets første bloggpost fra det flerspråklige klasserommet. 2017 var et spennende år på mange måter. Nyheten om at mottaket for de enslige mindreårige elevene i kommunen skulle legges ned, traff oss midt i magen. Men vi er stolte av at vi kunne avslutte med en verdig markering i Prøysenhuset. Arrangementet var et samarbeid med Redd Barna Les mer her Her kan du lese om noe av det vi presenterte på denne store dagen. – Dette er meg, flerspråklige elever skriver rap, – Skriver for livet, – tegne med tråd […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d