Jeg sitter her å ser på et bilde av deg. På bildet ser jeg en smilende gutt sammen med andre jevnaldrende. Alle guttene, du også, lener seg ivrig fram og jobber med en skoleoppgave. Du holder en blyant i hånda og er del av et gruppearbeid.
Jeg husker godt denne dagen og dette bildet, fordi det var et sjeldent øyeblikk. Blar jeg videre i bildene ser jeg det triste i øynene dine, ensomheten. For bilder lyver.

Kjære 19 år gamle gutt, jeg kjente deg ikke så godt, men jeg husker deg godt. Jeg husker øynene dine, triste, redde og av og til et lite glimt av håp. Jeg husker smilet ditt, det var sjelden, men ekte. Jeg husker hvordan du forsøkte å gjemme deg for verden. Jeg vet at du flyktet fra hjemlandet ditt allerede som 13 åring. På veien til Norge har du opplevd ting som jeg knapt kan forestille meg. Jeg vet ikke hvordan det er å være 13 år og helt alene i verden, men jeg kan forsøke å forstå det. Du kom hit, til mitt land, med sorg og håp som bagasje. Du var et barn, som måtte leve i de voksnes verden. Du var full av sår og arr, på innsiden, sår som ikke leges av seg selv.

 Du orket ikke lenger usikkerheten, savnet, frykten og sorgen.  Du orket ikke lenger. Du valgte å forlate livet.

De sa du ble 19 år gammel. Jeg vet ikke om alderen stemmer eller ei, men for meg var du et  barn, sårbar og ensom. Kjære 19 år gamle gutt, du var den ensomste av de ensomme og  den tristeste av de triste. Jeg vil aldri glemme deg.

Lykke på reisen <3

 


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d