Skinnvotten er et folkeeventyr fra Ukraina, men er nok for mange  kjent som fortellingen om “den grønne votten” av Alf Prøysen. Her er det en enklere lesetekst enn de foregående lukene.  Opplegget kan tilpasses flere nivåer og kan benyttes både i norsk og engelsk. Her finner du blant annet en powerpoint med tekst og bilder, Quizlet hvor elevene kan øve på nye ord i engelsk (dyrenavn) og et sett der elevene kan koble sammen tekst og bilde.
Skriv ut kortene og la elevene jobbe sammen to og to med å koble riktig tekst til riktig bilde.

Norsk versjon

Norsk nivå 1
lese eventyret om skinnvotten med flyt og sammenheng
gjengi hovedinnholdet i eventyret
kunne skrive navn på ulike dyr i skogen

Norsk nivå 2
Kunne kjenne igjen verb i teksten og utvikle et variert ordforråd.
Kunne bruke ulike ord for å bevege seg i arbeid med egen tekst.

Arbeid med språket

La elevene lete etter rim i teksten.
Finn verbene og skriv dem i presens.

Dramaøvelser

Bruk de ulike verbene som illustrerer bevegelse og la elevene dramatisere og gjette hvilket verb som illustreres. Legg gjerne til enda flere om dere kan.

Når elevene er blitt godt kjent med eventyret, kan man gjerne lage en liten dramatisering. Her er det muligheter for å øve seg på uttale for alle.

Engelsk versjon

Eksempel på læringsmål:

Engelsk (lavt nivå)
lytte til og forstå ord og uttrykk i engelskspråklige eventyr og fortellinger
lytte til å forstå navn på ulike dyr i skogen

forstå hovedinnholdet i eventyr og fortellinger
delta i framføring av fortellingen om “The Mitten”
lage egne tekster inspirert av engelskspråklig litteratur

Skriv ut Quizletkortene og laminer dem. Med disse delbare nøkkelringene holder du enkelt orden på dem.

Kategorier: Advent

Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d