Det nærmer seg 5 års jubileum på bloggen. For to uker siden kom boken Livsmestring gjennom fortellinger og 20 mars er det verdens fortellerdag. For å feire lanserer jeg den nye nettsiden Grenseløse fortellinger i dag. Her kan du lese, lytte til og se video med fortellinger fra hele verden.

Nettsiden vil jevnlig få nye fortellinger og fram mot 20 mars vil jeg legge ut nye fortellinger, minst to ganger pr. uke. En fortellerpodcast er også knyttet til den nye siden og i podcasten vil det komme muntlige fortellinger fra meg, det vil være samtaler med gjester, hvor vi snakker om hva fortellingene kan gjøre for oss og forhåpentlig vil de dele av sine fortellinger.

Det er et mål å samle fortellinger også på flere språk og hvis noen vil bidra med en tospråklig fortelling kan dere sende meg en e-post på:


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: