Før påske jobbet vi med krim og mysterier. Teksten vi brukte finnes nå også på pashto.
Jeg kan love at elevene var begeistret over å kunne lese en tekst både på norsk og morsmålet sitt. Og selv om påsken er slutt er det ingenting i veien for å lese krim og snakke om hva som hendte på påskefjellet.

Stian og Ali er på hyttetur på fjellet sammen med moren og faren til Stian. Det er påskeferie og de skal gå på ski, spille kort og kose seg med påskeegg. På påskeaften skal de spise all sjokoladen i påskeegget. Men hvem har stjålet påskeegget? Opplegget består av en påskekrim med ordliste på norsk og dari. Samt relevante nettressusrer
La elevene som kan lese teksten for hverandre på sitt morsmål og norsk. Vi startet dagen med at jeg leste høyt på norsk, mens elevene fulgte med på teksten og bildene de hadde foran seg.
Teksten er en fin introduksjon til videre arbeid med krim og mysterier.
 

Her finner du teksten på norsk/pashto
Og her finner du teksten på norsk/dari
Her kan du lese mer om hvor gøy vi hadde det med dette opplegget.

Tusen takk til Tema morsmåls redaktører, Sultan Sarferaz (pashto) og Aref Joian (dari) for hjelp med oversettelsen.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: