Før påske jobbet vi med krim og mysterier. Teksten vi brukte finnes nå også på pashto.
Jeg kan love at elevene var begeistret over å kunne lese en tekst både på norsk og morsmålet sitt. Og selv om påsken er slutt er det ingenting i veien for å lese krim og snakke om hva som hendte på påskefjellet.

Stian og Ali er på hyttetur på fjellet sammen med moren og faren til Stian. Det er påskeferie og de skal gå på ski, spille kort og kose seg med påskeegg. På påskeaften skal de spise all sjokoladen i påskeegget. Men hvem har stjålet påskeegget? Opplegget består av en påskekrim med ordliste på norsk og dari. Samt relevante nettressusrer
La elevene som kan lese teksten for hverandre på sitt morsmål og norsk. Vi startet dagen med at jeg leste høyt på norsk, mens elevene fulgte med på teksten og bildene de hadde foran seg.
Teksten er en fin introduksjon til videre arbeid med krim og mysterier.
 

Her finner du teksten på norsk/pashto
Og her finner du teksten på norsk/dari
Her kan du lese mer om hvor gøy vi hadde det med dette opplegget.

Tusen takk til Tema morsmåls redaktører, Sultan Sarferaz (pashto) og Aref Joian (dari) for hjelp med oversettelsen.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: