Nivå – A1/A2
Tema: Sommerferie
Grammatikk: verbtider, preteritum, presens.
Ordforråd: Sommer, trær, farvel, toget, skole, kompis, fotball, hus, ensom, stille, kommunen, sør, venner, reiste,
feriekoloni, diplom ,fundere, sovesal, vrikke foten, å lengte hjem, symbolikk
Oppgaver: lukediktat, lytteoppdrag, beskriv personene i sangen, finn verb i preteritum og gjør om til presens.

Last ned oppgavene og teksten her

Vi startet med å lytte igjennom sangen 3 ganger. For hver ny lytting, fikk elevene et nytt oppdrag. Her kan man selvsagt legge opp til flere eller færre ting å lytte etter, alt etter hva elevene mestrer. Lukediktat kjenner elevene godt til og alle jobber konsentrert når vi lytter til musikk. Jeg har merket meg at flere av elevene bruker strategiene de har fått når de jobber på egenhånd.
Gramatikkoppgaven, hvor elevene skal gjøre om et vers til presens, kan være litt vanskelig for noen, men her er det muligheter for tilpasning. Noen av elevene hadde nok med å jobbe med ordforrådet og lete etter verb kun i et vers, noen bøyde de verbene de fant, mens de fleste jobbet grundig med å gjøre om andre vers til presens.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: