Hurra! Påskemysteriet ” Hvem har stjålet påskeegget?” er nå oversatt til arabisk. Tusen takk til Afraa Al-Hassan. <3

Hvem har stjålet påskeegget er en tospråklig påskekrim jeg laget i 2016. Den handler om Stian og Ali som er på hyttetur med Stians familie. Etterhvert begynner det å skje mystiske ting og Stian og Ali bestemmer seg for å finne ut av mysteriet.

Fortellingen om Stian og Ali finnes nå også på norsk/arabisk. Tidligere har jeg publisert fortellingen på norsk/dari og norsk/pashto.

Påskemysteriet har vært veldig populær hos tidligere elever. Her kan du lese mer om hvordan vi har jobbet med fortellingen og påske i Norge. Og her kan du lese om hvorfor vi velger å lese på to språk.

Last ned og skriv ut.

Kompetansemål:

Grunnleggende norsk

Lytte og tale

  • samtale om innholdet i filmer, dataspill, litterære tekster og teaterstykker (2).

Lese

  • samtale om sammenhengen mellom bilde og tekst i enkle sammensatte tekster (1)

Språklæring

  • identifisere og beskrive ulike ordklasser og funksjonene til disse ordklassene (2)
  • beherske ulike strategier for å lære nye ord og begreper (2)

Språk og kultur

  • samtale om personer og handlinger i tekster fra dagliglivet, fortellinger eller annen litteratur (1).
  • sammenligne ulike levesett, tradisjoner, omgangsformer og skikker (2).

Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: