Hurra! Påskemysteriet ” Hvem har stjålet påskeegget?” er nå oversatt til arabisk. Tusen takk til Afraa Al-Hassan. <3

Hvem har stjålet påskeegget er en tospråklig påskekrim jeg laget i 2016. Den handler om Stian og Ali som er på hyttetur med Stians familie. Etterhvert begynner det å skje mystiske ting og Stian og Ali bestemmer seg for å finne ut av mysteriet.

Fortellingen om Stian og Ali finnes nå også på norsk/arabisk. Tidligere har jeg publisert fortellingen på norsk/dari og norsk/pashto.

Påskemysteriet har vært veldig populær hos tidligere elever. Her kan du lese mer om hvordan vi har jobbet med fortellingen og påske i Norge. Og her kan du lese om hvorfor vi velger å lese på to språk.

Last ned og skriv ut.

Kompetansemål:

Grunnleggende norsk

Lytte og tale

  • samtale om innholdet i filmer, dataspill, litterære tekster og teaterstykker (2).

Lese

  • samtale om sammenhengen mellom bilde og tekst i enkle sammensatte tekster (1)

Språklæring

  • identifisere og beskrive ulike ordklasser og funksjonene til disse ordklassene (2)
  • beherske ulike strategier for å lære nye ord og begreper (2)

Språk og kultur

  • samtale om personer og handlinger i tekster fra dagliglivet, fortellinger eller annen litteratur (1).
  • sammenligne ulike levesett, tradisjoner, omgangsformer og skikker (2).

Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: