Nivå – A1/A2
Tema: Å beskrive andre, snakke om følelser
Grammatikk: Adjektiver.
Ordforråd: Blåe, læreren, fire, forelska, tjue, kraftig, halvlangt, første, femten, glad, kar
Oppgaver: lukediktat, oppklipt tekst, skriftlig oppgave; beskriv personene i sangen.
Egner seg også godt til å dramatisere.
Last ned oppgavene og teksten her

Før vi så videoene og hørte musikken, fikk elevene se et stillbilde og i grupper diskuterte de hva de så på bildet og hva de trodde sangen handlet om.

På youtube finner man ganske mange videoversjoner av denne sangen. Flere elever har laget sine versjoner av videoen. Jeg valgte å vise 3 ulike versjoner, slik fikk vi en samtale om hvordan man uttrykker tekst gjennom bilder/film.

Etter at vi hadde blitt enige om hva sangen handlet om, fikk elevene en lukediktat og en oppgave hvor de måtte beskrive læreren, jenta og gutten som synger.

Senere vil jeg også bruke denne sangen i et musikkvideoprosjekt.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: