Nivå – A1/A2
Tema: Å beskrive andre, snakke om følelser
Grammatikk: Adjektiver.
Ordforråd: Blåe, læreren, fire, forelska, tjue, kraftig, halvlangt, første, femten, glad, kar
Oppgaver: lukediktat, oppklipt tekst, skriftlig oppgave; beskriv personene i sangen.
Egner seg også godt til å dramatisere.
Last ned oppgavene og teksten her

Før vi så videoene og hørte musikken, fikk elevene se et stillbilde og i grupper diskuterte de hva de så på bildet og hva de trodde sangen handlet om.

På youtube finner man ganske mange videoversjoner av denne sangen. Flere elever har laget sine versjoner av videoen. Jeg valgte å vise 3 ulike versjoner, slik fikk vi en samtale om hvordan man uttrykker tekst gjennom bilder/film.

Etter at vi hadde blitt enige om hva sangen handlet om, fikk elevene en lukediktat og en oppgave hvor de måtte beskrive læreren, jenta og gutten som synger.

Senere vil jeg også bruke denne sangen i et musikkvideoprosjekt.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: