Denne uka har 3 fortellerpar vært så heldig å få være med i lydstudio. Alle sammen har jobbet hardt, vært kreative og virkelig utfoldet seg.
Resultatet skal altså bli flerspråklige animasjonsfilmer. Hvert fortellerpar har bestått av en elev fra 10. klasse på ungdomsskolen og en enslig mindreårig fra voksenopplæringa. Språkene vi har spilt inn er norsk, dari, pashto og usbeki. Filmene vil være ressurser som kan tas i bruk av barnehager og skoler rundt omkring i Norge.

Vi har tatt utgangspunkt i eventyr fra Afghanistan og Norge. Elevene har selv bearbeidet fortellingene under veiledning fra Mehda Zolfaqari og vi har fått tre morsomme varianter. De ferdige fortellingene har blitt både morsomme, kreative og de blir lest med ekte innlevelse. Å lese en fortelling tospråklig på denne måten, krever mye av elevene, her trenger man både å lytte og tale. Man må samarbeide og bruke hensiktsmessige kommunikasjonsstrategier. Det har vært en lærerik prosess for alle sammen. Også læreren 😉

Uka ble avsluttet med tegning. Skal man lage animasjonsfilm, så er det ikke nok med bare lyd, da må vi ha bilder også.
Det er virkelig morsomt å være lærer for denne fantastiske gjengen.


Her kan du lese mer om prosjektet
her er det tips til øvelser om dere har lyst til å et eget fortellerverksted.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: