Livet mitt har ingen farger fortsatt

Alle dager blir ikke helt slik vi hadde tenkt og det hender ofte at jeg får med meg noen små tankekors på veien. Her kommer en liten historie som gjorde sterkt inntrykk på meg og det har tatt meg lang tid å skrive dette innlegget.

Det var en dag tidlig på høsten, vi jobbet med selfieoppgaven som veldig mange av dere har likt og delt. Elevene fikk utfolde seg kreativt og jeg, som lærer var opptatt av at elevene skulle gjøre seg flid og bruke farger. Bildene skulle henges opp på veggen og farger tar seg fint ut. En av elevene ville absolutt ikke bruke farger, han er vanligvis en pliktoppfyllende elev som gjør oppgavene sine grundig, men han ville ikke bruke farger. Jeg forsøkte å motivere, men kom ingen vei. Jeg gikk videre til andre elever, timen var slutt og jeg samlet inn alle selfiene, før jeg hastet av gårde til et møte og deretter neste time.

Etter at skoledagen var slutt, satte jeg meg ned for å bla i selfiene og se på hva de hadde skrevet om seg selv. Der inne i bunken lå tegningen uten farger… All teksten som skulle med var på plass, i tillegg fant jeg en kommentar under tegningen.

20161017_140115352_ios-1

20160927_105805258_ios


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

2 kommentarer

Karoline Waal Rønningen · oktober 21, 2016 2:28 pm

Jeg må si jeg beundrer arbeidet du gjør i klasserommet ditt, og jeg har meget stor nytte av det du deler. Denne historien er sterk og vakker. Viktig og til etterretning. Kunne ønske jeg kunne møte deg en gang, og håper arbeidene og arbeidet du gjør danner grunnlag for et kurs med deg som kursleder. Jeg jobber i Holmestrand ved Gjøklep ungdomsskole. Hvis jeg på en eller annen måte kan hjelpe til med å motivere deg til å begynne som kursholder, er navnet mitt Karoline Waal Rønningen. Tusen hjertelig takk for at du deler det du lager, tenker og gjør!

    Tone Evensen · oktober 21, 2016 3:03 pm

    Hei Karoline!
    Tusen takk for gode tilbakemeldinger. Det varmer! Jeg skal holde et innlegg på SETT konferansen i Lillestrøm den 28 nov. og på tema morsmål konferanse i Stavanger den 24. nov. Den viktigste jobben skjer i klasserommet og det er elevene mine og dere som leser bloggen min som inspirerer meg til å gjøre den jobben jeg gjør. Jeg kan ta på meg og holde kurs av og til, hvis du er interessert i mer informasjon kan du skrive en epost til tonevens@online.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: