Det har vært mye å fordøye denne uka. På torsdag avsluttet en av de flotte jentene mine med å ønske alle tillykke med kvinnedagen 8. mars. Hun og alle de andre flotte jentene fortalte om flukt fra krig i hjemlandet, manglende muligheter til skole, tvangsekteskap, og om lengselen til hjemland og familie. Dette var sterkt for alle de fremmøtte og minnet oss på hvorfor vi i aller høyeste grad fortsatt trenger denne dagen.

Selve kvinnedagen brukte jeg sammen med min fortellergruppe og vi egnet dagen til å fortelle om kvinner. Kvinner som er sterke, som har betydd mye, kvinner i historien, kvinner av i dag, mødre, bestemødre, svigermødre, søstre og koner. Dette er en gruppe introdeltagere som jobber hovedsaklig med fortellinger i disse to timene. Dagens oppgave var kort og godt “Fortell om en sterk kvinne som har gjort inntrykk på deg” Det kan være noen du kjenner, noen du har sett på TV, lest om eller hørt om fra andre.

Det var en flott markering og en påminnelse om alle de sterke kvinnene som finnes ute i verden. Gjennom fortellingene fikk vi mulighet til å lære mer om hverandre, hverandres kultur, liv, tanker og erfaringer.

Det var flott å høre menn fortelle om sine mødre og bestemødre og hvordan disse har vært støtte, hjelp, trygg havn og rollemodeller. Vi fikk også fortellinger om kvinner fra både bibel, koran og historiske skrifter. Sterkest inntrykk gjorde allikevel kvinnen som valgte å fortelle om seg selv. <3

Når de 2 timene var over, ( De går utrolig fort, tiltross for at det er fredag etermiddag) så foreslår deltagerne at vi burde utvide til 3 timer. Det kaller jeg motiverte, engasjerte deltagere!


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: