Jeg har verdens beste jobb og gjennom denne bloggen vil jeg dele noen glimt fra hverdagen i klasserommet vårt. I C klassen møter du 16 motiverte, positive og engasjerte gutter fra Afghanistan og en lærer som brenner for jobben. Jeg har et hode fylt med kreative og morsomme ideer, som jeg håper og tror vil hjelpe gutta til å lære seg norsk, men også mye av det andre de vil trenge senere i livet.

 

Jeg vil dele mine ideer, erfaringer, gleder og sorger. Her vil det være et positivt fokus på undervisning og eksempler på alt vi kan få til, med de midlene vi har innen rekkevidde. Du vil få tips om digitale verktøy, klasseromsaktiviteter, uteaktiviteter, tospråklig fagopplæring, noen didaktiske refleksjoner og andre refleksjoner om livet i sin alminnelighet. Livet i klasserommet er aldri det samme, og selv om læreren kanskje ønsker seg en rød tråd gjennom dagen, blir det ikke alltid slik….

Noen viktige verdier for meg som lærer er å :

1. Ta seg tid til alle elevene
2. Vise interesse for, og bli kjent med elevene
3. Finne utfordringer som er tilpasset alle, den raske, den stille, han som trenger litt lengre tid, han som ikke har sovet så godt i natt, han som ikke klarer å sitte rolig og han som jobber iherdig.
4. Ha det gøy

Noen viktige stikkord for mitt læringssyn er:

  • ressursperspektiv
  • anerkjennelse
  • felleskulturell
  • flerspråklighet

Jeg som står bak siden heter Tone Evensen og er lærer på grunnskole for voksne. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.
Nå gleder jeg over å være i klasserommet og sette ut i praksis noen av mine mange ideer.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: