gladJeg er veldig glad i konkrete hjelpemidler som vi kan bruke i undervisningen. Her har jeg laget en side med egenprodusert materiale. Materialet kan brukes til ordinnlæring, som utgansgspunkt for samtaler eller i skriveaktiviteter. I neste uke skal vi jobbe med adjektiver og til de aktivitetene har jeg laget kort med ord og bilde (adjektiver) og finn den skyldige. Finn den skyldige er en variant av spillet kortskalle. Elevene må stille spørsmål om navn, yrke, alder, utseende for å finne den skyldige. Gjennom en slik aktivitet får alle elevene være muntlige aktive.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

6 kommentarer

Kjersti · mars 29, 2016 7:59 pm

Så vakkert materiale. 🙂 Tusen takk for at du deler!

Tonje · mai 17, 2016 9:01 pm

Så mye gode opplegg du lager! Jeg blir inspirert! Jeg er nysgjerrig på “finn den skyldige”. Kan du forklare litt mer om dette spillet. Kan ikke kortskalle…

    Tone Evensen · mai 18, 2016 9:51 am

    Hei Tonje! Takk for hyggelig tilbakemelding. Det går i hovedsak ut på at elevene får utdelt et kort med informasjon om en person. På kortene står det personalia og hvor personen befant seg da “ugjerningen” ble begått. En elev er “detektiv” og må stille spørsmål til de andre for å finne “den skyldige”. Detektiven har fått noen spor å gå etter. Jeg delte elevene i grupper sånn at alle fikk trene på å snakke og stille spørsmål. Detektiven får mange opplysninger, men selvsagt ikke navnet. De kan spørre om utseende, alder, yrke osv. Det er gode muligheter for tilpasning. Håper dette hjalp litt. 🙂

Takk… :) – Glimt fra et flerspråklig klasserom · oktober 14, 2016 8:52 am

[…] 1. Musikk i språkopplæringen 2. Vurdering og kartlegging underveis 3. Å beskrive en venn ved hjelp av skriverammer 4. Matematikkbingo! 5. Jeg er forelsket …- Quizlet 6. Vi leser Brødrene Løvehjerte – Kapittel 1 7. Selfies, SMS og andre ideer til aktiviteter ved skolestart 8. Å skrive brev og e-post – sirkelmodellen 9. Pedagogisk planlegging og tilrettelegging 10. Ord og bildekort […]

Øve opp ordforråd – Glimt fra et flerspråklig klasserom · april 16, 2017 5:12 pm

[…] Adjektivkort som kan brukes i ulike varianter. […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d