For noen dager siden så jeg på facebooksiden, norsk som andrespråk, en anbefaling av verktøyet Quizlet for å lage såkalte flashcards. Nysgjerrig som jeg er, så måtte jeg jo undersøke dette nærmere. Jeg er BEGEISTRET!

Quizlet er et verktøy som har mange muligheter. Her kan du lage flashcards med ord og bilde, har du en tospråklig lærer innen rekkevidde, kan du lage lister med norsk og elevenes morsmål, du kan for en veldig billig penge også legge inn lydfiler. Ved å bruke lydfiler for elevene øvelse i å lytte ut lyder. Quizlet har mange muligheter i gratisversjonen, og enda flere i betalingsversjonen.

Denne uka skulle vi se filmen Venner for livet og jeg bestemte meg for å prøve å lage en liste med ord som var nyttige å kunne i forkant av filmen. Jeg publiserte listen i klassens facebookgruppe,quizletf og når vi senere gikk igjennom ordene i klassen, hadde flere vært inne og øvd veldig godt på ordene. Det har vært vanskelig å finne lekser som elevene får til å gjøre på mottaket. Her har jeg funnet noe som fungerer.

Her er ordlisten jeg laget til filmen.

 

I tillegg til øvingssekvensen, hvor du ser ordet og bildet, finnes det ulike øvingsoppgaver. Finn par, skriv ordet du hører, skriv hva du ser på bildet osv. CIG_IMG067

Quizlet kan brukes på PC, nettbrett og mobil. Dette gjør det til et veldig anvendelig verktøy. Quizlet kan brukes i klasserommet, hjemme, på bussen… Kortene kan også skrives ut og brukes til aktiviteter i klasserommet.
 
 

CIG_IMG087 Det er raskt og enkelt å lage og elevene forstår konseptet, selv om selve siden er på engelsk. Mine elever skjønte intuitivt hva de skulle gjøre, men om man er usikker kan man med fordel gå igjennom oppgavetypene i fellesskap i klasserommet, før man gir elevene mulighet på egenhånd.
 

For å lage egne lister skriver du kun inn ordet som skal forklares på ene siden, og et bilde eller en forklaring på andre siden. Du kan lage oppgaver med synonymer, antonymer, sett inn i setning osv…
quzlet demo

Her er det mange muligheter for bruk og jeg skal utforske videre alle mulighetene som finnes her.
Hvis du vil lære mer, anbefaler jeg å se nærmere på Quizlet her.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

8 kommentarer

Sezar Hamza · april 8, 2016 12:24 pm

hei:) dette høres kjempe bra ut, men hvordan får elevene tilgang til quizlet siden? må de ha egne email adresser eller får de en kode som på Kahoot?

    Tone Evensen · april 8, 2016 3:28 pm

    Hei! Elevene kan få det som en lenke på facebook, e-post eller lignende. men man kan også opprette en “klasse”. Da tror jeg man får en kode tilsvarende kahoot.

Kjersti · april 9, 2016 10:13 pm

Jeg liker også Quizlet. Først og fremst fordi alle har tilgang uansett om telefonen er android eller iphone. Visuelt lett å avkode,elevene opplever det målrettet og i nå har jeg prøvd betaversjonen hvor deltakerne ble delt inn i lag. Morsomt

Arbeid med førforståelse – faktatekst – Glimt fra et flerspråklig klasserom · mai 24, 2016 8:24 pm

[…] Vi har også snakket om landskap og hvordan landskapet er forskjellig i ulike deler av landet. med utgangspunkt i to tekster som jeg fant i GRIP 1 og samfunnskunnskap.no har jeg laget denne presentasjonen. Den har litt mye tekst, men det er ikke meningen at elevene skal lese hele denne teksten, før vi har snakket grundig gjennom innholdet. Bildene er en god støtte og det er viktig å ta seg god tid til å forklare ord. I første omgang har vi lagt vekt på ord som er knyttet til landskap. Som vanlig har elevene laget en ordbank med ordene på norsk og sitt morsmål. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber for å skape en felles ordbank på smartboard. Og her kan du lese om Quizlet som er et kjempegodt verktøy for å lage ordlister. https://sway.com/QKn8qxJxQC0MJjqX […]

Takk… :) – Glimt fra et flerspråklig klasserom · oktober 14, 2016 8:52 am

[…] og kartlegging underveis 3. Å beskrive en venn ved hjelp av skriverammer 4. Matematikkbingo! 5. Jeg er forelsket …- Quizlet 6. Vi leser Brødrene Løvehjerte – Kapittel 1 7. Selfies, SMS og andre ideer til aktiviteter ved […]

Med blanke ark og fargestifter  – Glimt fra et flerspråklig klasserom · januar 4, 2017 7:55 pm

[…] Sommerfugler i vinterland – det har blitt kaldt nå Selfies og andre blikjent aktiviteter Jeg er forelsket…. Quizlet Flerspråklig animasjonsfilm Pedagogisk planlegging og […]

Øve opp ordforråd – Glimt fra et flerspråklig klasserom · april 16, 2017 12:49 pm

[…] Quizlet Quizlet er et verktøy som har mange muligheter. Her kan du lage flashcards med ord og bilde, har du en tospråklig lærer innen rekkevidde, kan du lage lister med norsk og elevenes morsmål, du kan for en veldig billig penge også legge inn lydfiler. Ved å bruke lydfiler for elevene øvelse i å lytte ut lyder. Quizlet har mange muligheter i gratisversjonen, og enda flere i betalingsversjonen. Quizlet kan brukes på PC, nettbrett og mobil. Dette gjør det til et veldig anvendelig verktøy. Quizlet kan brukes i klasserommet, hjemme, på bussen… Kortene kan også skrives ut og brukes til aktiviteter i klasserommet. […]

Øve opp ordforråd – Glimt fra et flerspråklig klasserom · august 29, 2022 7:08 am

[…] QuizletQuizlet er et verktøy som har mange muligheter. Her kan du lage flashcards med ord og bilde, har du en tospråklig lærer innen rekkevidde, kan du lage lister med norsk og elevenes morsmål, du kan for en veldig billig penge også legge inn lydfiler. Ved å bruke lydfiler for elevene øvelse i å lytte ut lyder. Quizlet har mange muligheter i gratisversjonen, og enda flere i betalingsversjonen. Quizlet kan brukes på PC, nettbrett og mobil. Dette gjør det til et veldig anvendelig verktøy. Quizlet kan brukes i klasserommet, hjemme, på bussen… Kortene kan også skrives ut og brukes til aktiviteter i klasserommet. […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d