Barn forteller at de ønsker å føle seg verdifulle, ha venner og bli tatt vare på. I Ringsaker har ungdommene på mottaket på Brumund fått oppleve noe av dette. De har fått venner på fotballbanen, og gjennom ulike prosjekter med ungdomsskolen og Fagerlund barneskole. De har fått omsorg i en tid som har vært veldig utrygg og vanskelig for mange. Ved at mottaket nå legges ned mister ungdommene dette og de blir sviktet som følge av Norges asylpolitikk. Sånn skal det ikke være. Alle barn er like mye verdt, og alle barn har rett til å leve, lære og være trygge. På skolen har ungdommene fått føle seg verdifulle og ikke minst har Redd Barna vist disse ungdommene at deres stemme er viktig og de har tatt dem på alvor.

På fredag var vi så heldige å få komme på besøk til Redd Barnas kontor i Oslo. Der fikk vi bl.a se Redd Barnas nye kampanjeplakat “På lag med alle barn” Redd Barna fortalte at denne plakaten var inspirert av bl.a ungdommene i Brumunddals egne opplevelser av hva det betyr å være på lag.

20170203_122238894_ios

img_0698

Å være en del av et lag gir tilhørighet og en opplevelse av å skape noe sammen med andre. Vi vil gjerne vise at vi er på lag med alle barn. Vi utfordrer alle vi kjenner til å gjøre det samme. Ta et bilde der du viser hva det vil si å være på lag. del i sosiale medier og merk med #pålagmedallebarn og #brumundmottak

img_0248

img_0251

Skriv ut plakat eller flyer her:
Flyer A5 – På lag med alle barn
Plakat A3 – På lag med alle barn

Kategorier:

Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

4 kommentarer

Lutine De Wal Pastoor · februar 7, 2017 3:49 pm

Hei Tone,

Jeg er full av beundring for elevene dine, deg og hva dere får til ved å jobbe i lag 🙂
Det dere får til, må være inspirerende for mange andre.

Ønsker dere alt godt på veien videre, hva den enn bringer!
Med vennlig hilsen, Lutine

    Tone Evensen · februar 7, 2017 3:52 pm

    Tusen takk Lutine. 🙂 dette setter vi pris på

    Tone Evensen · februar 12, 2017 11:15 am

    Tusen takk for støtten Lutine. 🙂

Med hodet fullt av ideer… – Glimt fra et flerspråklig klasserom · januar 6, 2018 10:31 am

[…] avslutte med en verdig markering i Prøysenhuset. Arrangementet var et samarbeid med Redd Barna Les mer her Her kan du lese om noe av det vi presenterte på denne store dagen. – Dette er meg, […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: