Nivå – A2
Ferdighet: tale, lytte, vokabular, skrive
Tema: historie, fortelling
Grammatikk: beskrivelser og sammenligninger
Ordforråd: tilpasses gruppa
Oppgaver: oppklipt tekst, tenk -par -del, verbbøying, gjenfortelling, skriv en fortsettelse på historien

Last ned oppgavene og teksten

Presentasjon av sangen med fokus på historien som fortelles. Under her finner du en Sway presentasjon som kan brukes som støtte for å forstå innholdet. Hva er en danseskole? Hvem er deltagerne i historien? Hvorfor er gutten redd? Hvem er Gunn? Hvordan utvikler historien seg?

Etter denne presentasjonen kan elevene prøve seg på en lytte øvelse med oppklipt tekst. Vanskegraden på denne oppgaven kan enkelt tilpasses. Jeg har to ulike grupper. I den ene gruppa har jeg klipt opp teksten i en og en linje, mens i den andre gruppa har jeg klipt opp i 2 og 2 linjer. teksten kan klippes i flere eller færre biter alt etter hvor langt elevene har kommet.

De skriftlige og muntlige oppgavene
De to første oppgavene kan med fordel gjøres i fellesskap. Hvis man på forhånd har jobbet mye med deltagere i en fortelling og beskrivelser av mennesker og omgivelser kan de gjerne gjøre oppgaven i par eller små grupper.

Oppgave 3 gjøres først i par, deretter forteller elevene høyt i klassen.
Til slutt kan elevene skrive en fortsettelse på historien

Her kan elevene øve digitalt på å velge/skrive riktig ord inn i teksten.


rumba-med-gunn


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: