Nivå – A2
Ferdighet: tale, lytte, vokabular, skrive
Tema: historie, fortelling
Grammatikk: beskrivelser og sammenligninger
Ordforråd: tilpasses gruppa
Oppgaver: oppklipt tekst, tenk -par -del, verbbøying, gjenfortelling, skriv en fortsettelse på historien

Last ned oppgavene og teksten

Presentasjon av sangen med fokus på historien som fortelles. Under her finner du en Sway presentasjon som kan brukes som støtte for å forstå innholdet. Hva er en danseskole? Hvem er deltagerne i historien? Hvorfor er gutten redd? Hvem er Gunn? Hvordan utvikler historien seg?

Etter denne presentasjonen kan elevene prøve seg på en lytte øvelse med oppklipt tekst. Vanskegraden på denne oppgaven kan enkelt tilpasses. Jeg har to ulike grupper. I den ene gruppa har jeg klipt opp teksten i en og en linje, mens i den andre gruppa har jeg klipt opp i 2 og 2 linjer. teksten kan klippes i flere eller færre biter alt etter hvor langt elevene har kommet.

De skriftlige og muntlige oppgavene
De to første oppgavene kan med fordel gjøres i fellesskap. Hvis man på forhånd har jobbet mye med deltagere i en fortelling og beskrivelser av mennesker og omgivelser kan de gjerne gjøre oppgaven i par eller små grupper.

Oppgave 3 gjøres først i par, deretter forteller elevene høyt i klassen.
Til slutt kan elevene skrive en fortsettelse på historien

Her kan elevene øve digitalt på å velge/skrive riktig ord inn i teksten.


rumba-med-gunn


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d