Nå nærmer det seg valg i Norge og jeg vil gjerne dele et viktig budskap med alle dere lesere av bloggen. De som har fulgt med, vet at vi har hatt taleverksted #talesomTed i sommer. Onsdag i forrige uke deltok ungdommene på Redd Barnas rettighetsseminar. Over 200 publikum i alle aldersgrupper fikk ta del i et variert program, med litteratur, musikk, faglige innlegg og ungdommenes taler. Det var også rom for innlegg og spørsmål til politikerne for (nesten)alle partiene i Norge. Takk til Redd Barna som setter barn på flukt på dagsorden og gir ungdommene en arena hvor de kan komme til orde.

Det anses som en ferdighet for livet å stå foran en forsamling og presentere et innhold og gjennom prosjektet #talesomTed har ungdommene fått mulighet til å formidle sitt budskap for et publikum.
5 gutter som har flyktet alene til Norge fra Afghanistan, har deltatt på kurset. De har vært snart 2 år i Norge, men har fortsatt en uavklart situasjon. I tillegg deltok flere ungdommer med ulik bakgrunn på rettighetsseminaret, med ulike innslag.

Her kan du høre en av talene som ble framført under seminaret.

Det vil komme flere taler her etter hvert.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

1 kommentar

Den store fortellerdagen! – Glimt fra et flerspråklig klasserom · januar 16, 2018 9:18 am

[…] Flere ideer Oldemors perler og andre fortellinger Eventyr fra mange land Inkluderende fortellerverksted Fortellerkort og felles opplevelser Viktig budskap […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: