Dette er litt skummelt og veldig morsomt. Endelig er vi i gang med podcasten.

Vi hadde en uhøytidlig spørrerunde på facebook og fikk mange gode forslag til navn! Etter en avstemming i klassen endte vi opp med navnet “Hør oss! Takk til alle dere som kom med gode forslag og en ekstra takk til vinneren Torunn Smedsrud Martinsen.

Jeg synes navnet passer veldig godt, siden målet med podcasten er at ungdommer som har flyktet til Norge skal lære å formulere og uttrykke egne tanker og meninger. Prosjektet gir en god mulighet for å ta de muntlige ferdighetene ut av klasserommet, å lage noe ekte, få en stemme og bli hørt.
Nå er altså de to første episodene publisert og den aller første episoden er lærerens hjørne. Her snakker jeg litt om mine tanker rundt det å la elevene lage egen podcast.

Episode 1 – lærerens hjørne

Andre episode er et gjenhør med Farhads tale fra tidligere i høst. Det vil komme flere episoder i løpet av uka.

Episode 2. Farhads tale

Temaene vil variere, men det vil være elevenes personlige fortellinger og opplevelser i fokus. Andre flyktninger, lærere og andre som er opptatt av og jobber med flyktninger vil kunne finne interessante tema.

Ungdommene har strevd med å formidle sitt budskap, vi håper du tar deg tid til og lytte selv om du kanskje må streve litt med å få med deg budskapet.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: