Dette er litt skummelt og veldig morsomt. Endelig er vi i gang med podcasten.

Vi hadde en uhøytidlig spørrerunde på facebook og fikk mange gode forslag til navn! Etter en avstemming i klassen endte vi opp med navnet “Hør oss! Takk til alle dere som kom med gode forslag og en ekstra takk til vinneren Torunn Smedsrud Martinsen.

Jeg synes navnet passer veldig godt, siden målet med podcasten er at ungdommer som har flyktet til Norge skal lære å formulere og uttrykke egne tanker og meninger. Prosjektet gir en god mulighet for å ta de muntlige ferdighetene ut av klasserommet, å lage noe ekte, få en stemme og bli hørt.
Nå er altså de to første episodene publisert og den aller første episoden er lærerens hjørne. Her snakker jeg litt om mine tanker rundt det å la elevene lage egen podcast.

Episode 1 – lærerens hjørne

Andre episode er et gjenhør med Farhads tale fra tidligere i høst. Det vil komme flere episoder i løpet av uka.

Episode 2. Farhads tale

Temaene vil variere, men det vil være elevenes personlige fortellinger og opplevelser i fokus. Andre flyktninger, lærere og andre som er opptatt av og jobber med flyktninger vil kunne finne interessante tema.

Ungdommene har strevd med å formidle sitt budskap, vi håper du tar deg tid til og lytte selv om du kanskje må streve litt med å få med deg budskapet.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: