I forbindelse med morsmålsdagen inviterer vi barn i alle aldre til å være med å illustrere våre flerspråklige fortellinger. Vi har to flerspråklige fortellinger som vi gjerne vil ha illustrasjoner til, slik at de kan bli en flott film som barn kan ha glede av i mange år framover.

Lydfilene kan du høre her

Morsmålsdagen feires over hele verden den 21. februar. På grunn av vinterferie her i Ringsaker, markerer vi dagen med flerspråklige fortellinger på biblioteket både før og etter selve dagen. Nå inviterer vi alle dere til å feire sammen med oss.

Sånn går dere fram

Lytt til eventyrfortellingene på de aktuelle språkene i klassen i fellesskap. Deretter kan barna tegne eller male bilder til fortellingene. Alle teknikker er lov, men bildet må fylle hele arket og vi vil helst ha A3 format. Illustrasjonene sendes med post til:

Tone Evensen
Torggata 133 A
2317 Hamar

Frist for innsending: 5.mars

Glimt fra et flerspråklig klasserom vil publisere et utvalg av innsendte bidrag på bloggen og på YouTube.

Merk alle tegninger med skole, klasse, språk og eventyr.

Hør alle fortellingene her


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d