En super aktivitet for å oppsummere hva vi husker fra et tema. Opplegget er enkelt og krever lite forberedelse. Elevene spiller det kjente spillet tre på rad, men med en liten vri. I stedet for X og O må de nemlig skrive faktasetninger om tema som vi har jobbet med. Førstemann med tre riktige setninger på rad vinner! 🙂

Jeg hadde på forhånd laget en mal, slik at vi raskt kom i gang med spillet. Før vi startet gjorde jeg et eksempel på tavla for å være helt sikker på at alle hadde forstått oppgaven. Elevene bruker ulike farger og skriver hver sin gang en faktasetning om tema. Denne gangen skrev vi faktasetninger om land, men oppgaven kan brukes til mange ulike tema og også i arbeid med ord og begreper.

Alle elevene var aktive og selv de som vanligvis sliter med å komme igang med skrivingen skrev mange faktasetninger i denne økta.

Dette er helt klart en aktivitet vi skal gjøre mere av!

Kategorier:

Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: