En super aktivitet for å oppsummere hva vi husker fra et tema. Opplegget er enkelt og krever lite forberedelse. Elevene spiller det kjente spillet tre på rad, men med en liten vri. I stedet for X og O må de nemlig skrive faktasetninger om tema som vi har jobbet med. Førstemann med tre riktige setninger på rad vinner! 🙂

Jeg hadde på forhånd laget en mal, slik at vi raskt kom i gang med spillet. Før vi startet gjorde jeg et eksempel på tavla for å være helt sikker på at alle hadde forstått oppgaven. Elevene bruker ulike farger og skriver hver sin gang en faktasetning om tema. Denne gangen skrev vi faktasetninger om land, men oppgaven kan brukes til mange ulike tema og også i arbeid med ord og begreper.

Alle elevene var aktive og selv de som vanligvis sliter med å komme igang med skrivingen skrev mange faktasetninger i denne økta.

Dette er helt klart en aktivitet vi skal gjøre mere av!


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: