I dag er det verdens fortellerdag og Newroz. I den forbindelse vil jeg gjerne dele to små fortellinger med dere. Den første er en liten fortelling om Lille Wilhelm. Fortelling har sitt opphav i den engelske “Little Raccoon and the thing in the pool” av Lilian Moore. Den ble utgitt i 1963. Jeg har laget en fri oversettelse av Ashley Ramsden versjon som er gjengitt i boken The storytellers way (2013). Fortellingen presenteres ved bålpanna mi, her på mitt nye kontor.

Den andre fortellingen er opprinnelig fra Iran og det passer jo bra nå som det er Newroz. Filmen er fra fortellerpub i Hamar den 8. mars 2020.

Del gjerne fortellingene videre med elever som nå sitter hjemme.

Jeg har tidligere laget små filmer og bildebøker med slike fortellinger på flere språk. Det vil jeg gjerne gjøre også med de nye fortellingene som jeg deler her i dag, men da trenger jeg hjelp fra dere.

Alle barn og unge er herved invitert til å tegne. Tegningene kan sendes i posten til: 
Tone Evensen
Rasta postboks 1260
2206 Kongsvinger.

Eller på epost: utenenrodtraad@gmail.com

Er du tospråklig lærer og vil bidra med å få oversatt fortellingen kan du ta kontak med meg på epost: utenenrodtraad@gmail.com


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: