I dag er det verdens fortellerdag og Newroz. I den forbindelse vil jeg gjerne dele to små fortellinger med dere. Den første er en liten fortelling om Lille Wilhelm. Fortelling har sitt opphav i den engelske “Little Raccoon and the thing in the pool” av Lilian Moore. Den ble utgitt i 1963. Jeg har laget en fri oversettelse av Ashley Ramsden versjon som er gjengitt i boken The storytellers way (2013). Fortellingen presenteres ved bålpanna mi, her på mitt nye kontor.

Den andre fortellingen er opprinnelig fra Iran og det passer jo bra nå som det er Newroz. Filmen er fra fortellerpub i Hamar den 8. mars 2020.

Del gjerne fortellingene videre med elever som nå sitter hjemme.

Jeg har tidligere laget små filmer og bildebøker med slike fortellinger på flere språk. Det vil jeg gjerne gjøre også med de nye fortellingene som jeg deler her i dag, men da trenger jeg hjelp fra dere.

Alle barn og unge er herved invitert til å tegne. Tegningene kan sendes i posten til: 
Tone Evensen
Rasta postboks 1260
2206 Kongsvinger.

Eller på epost: utenenrodtraad@gmail.com

Er du tospråklig lærer og vil bidra med å få oversatt fortellingen kan du ta kontak med meg på epost: utenenrodtraad@gmail.com


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d