Denne sangen ble en kjempehit i klassen vår og elevene lærte raskt frasen kan du komme hit å snakke litt med meg
Nivå – A1/A2
Tema: Å komme i kontakt, bli kjent
Grammatikk: Adjektiver.*
Ordforråd: snakke, prate, kontakt, oppmerksomhet, komme hit, hei, jeg, vi, deg, meg.
Oppgaver: lukediktat, oppklipt tekst, presentasjon av Admiral P og samtale om hvordan vi kan komme i kontakt med andre.
* Vi har brukt sangen til høytlesning for å illustrere ulike følelser.

Før vi lyttet gjennom sangen første gang, fortalte jeg i grove trekk hva sangen handlet om. Jeg løftet fram noen uttrykk og brukte kroppsspråk og fakter for å illustrere hvordan Admiral P forsøker å få oppmerksomhet og komme i kontakt.
Først lyttet vi en gang, deretter fikk elevene sangen oppklipt i strimler. Her hadde jeg laget ulik vanskegrad og satte elevene sammen i par.
Neste gang vi hørte sangen fikk elevene den første delen som lukediktat.
Jeg opplevde at elevene syntes sangen var fengende, de ville gjerne danse og med teksten foran seg, begynte flere å synge med.
Jeg har tatt fram igjen denne sangen senere og inspirert av Tom Styve, har elevene fått et vers av teksten som de skal lese med innlevelse. Les med sint stemme, les med glad stemme….osv

Last ned teksten og lukediktat her
Lytt til sangen her
Qr snakke litt

 

Inspirasjon fra Tom Styve til leseoppgaven


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: