Vi lever i en tid med mange bekymringer og mange utfordringer, men det er heldigvis også mange ting å glede seg over. Formålet med denne bloggen har alltid vært å løfte fram muligheter, mangfold og mestring. Og i disse tider gjelder det minst like sterkt som ellers.

Jeg elsker jobben min… fortsatt. Det er ingen sak å være lærer, når en har de beste elevene. Og når alt dette er over, skal jeg klemme hele gjengen skikkelig.

I dag har vi prøvd ut noe nytt og resultatet gjør meg glad. 🙂 Som noen sikkert har skjønt, så leser vi påskekrim. I klassen er det 18 elever, så hvilke muligheter har vi for å få til dette i fellesskap? Jo, vi lager lesegrupper på teams.

Gruppene var mellom 2-4 elever. Jeg satte i gang gruppene ved å ringe dem opp og ba en på hver gruppe om å dele sin skjerm. Ikke alle gruppene klarte å dele skjerm, men det løste vi med at jeg delte min skjerm på en enhet, og hadde en annen gruppe på en annen enhet. En gruppe arbeidet ved spisebordet og en annen i sofaen.

Alle elevene fikk lese høyt fra teksten om Stian og Ali. I dag er første dagen dette skoleåret, at jeg faktisk har hatt mulighet til å høre alle lese høyt. Elevene styrte det meste alene, jeg var bare inne i de ulike gruppene som observatør. Etter at alle hadde lest diskuterte de innholdet og forståelsen av teksten. Det flerspråklige klasserommet ble levende her i stua mi.

Her kan dere høre selv:


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: