Bingo er en populær og morsom aktivitet som kan brukes til mange ulike temaer.
F.eks kan man benytte bingo for å lære seg klokka. Her er en nettside som kan hjelpe deg å lage bingoark på en enkel og grei måte.

Nettsiden gir mange muligheter for tilpasning. Du kan f.eks velge om du vil ha kun hele og halve timer eller om du vil ha klokker på minuttnivå. Du kan variere størrelse på bingobrettet og antallet ruter. Du kan også velge mellom analog og digital klokke eller en blanding.

Ofte har elevene i en og samme klasse bruk for ulike tilpasninger. Jeg har gitt elevene bingobrett tilpasset den enkeltes nivå. Du må bare passe på at du leser opp tider som kan matche alle nivåene.

Skriv ut et klassesett og laminer dem, så kan de brukes flere ganger. Nettsiden SENteacher.org har flere muligheter for å lage egne oppgaver. Du kan bl.a. lage kort for innlæring av nytt vokabular, ordsøk oppgaver, matematikkoppgaver o.l.
Mye er i utgangspunktet på engelsk, men du kan enkelt lage egne ordlister som kan benyttes i ulike oppgaver.

senteacher.org
Her kan du laste ned en som PDF Klokkebingo


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

1 kommentar

Klokka | undervisningstips · januar 30, 2019 7:41 pm

[…] Bingo: senteacher.org har en nettside hvor du enkelt kan laste ned og lage ark til klokkebingo […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: