Bingo er en populær og morsom aktivitet som kan brukes til mange ulike temaer.
F.eks kan man benytte bingo for å lære seg klokka. Her er en nettside som kan hjelpe deg å lage bingoark på en enkel og grei måte.

Nettsiden gir mange muligheter for tilpasning. Du kan f.eks velge om du vil ha kun hele og halve timer eller om du vil ha klokker på minuttnivå. Du kan variere størrelse på bingobrettet og antallet ruter. Du kan også velge mellom analog og digital klokke eller en blanding.

Ofte har elevene i en og samme klasse bruk for ulike tilpasninger. Jeg har gitt elevene bingobrett tilpasset den enkeltes nivå. Du må bare passe på at du leser opp tider som kan matche alle nivåene.

Skriv ut et klassesett og laminer dem, så kan de brukes flere ganger. Nettsiden SENteacher.org har flere muligheter for å lage egne oppgaver. Du kan bl.a. lage kort for innlæring av nytt vokabular, ordsøk oppgaver, matematikkoppgaver o.l.
Mye er i utgangspunktet på engelsk, men du kan enkelt lage egne ordlister som kan benyttes i ulike oppgaver.

senteacher.org
Her kan du laste ned en som PDF Klokkebingo


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

1 kommentar

Klokka | undervisningstips · januar 30, 2019 7:41 pm

[…] Bingo: senteacher.org har en nettside hvor du enkelt kan laste ned og lage ark til klokkebingo […]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: