Jobben som lærer er utrolig viktig og dette er kun en påminnelse til dere lærere om hvilken viktig jobb dere er satt til å utføre. Det finnes mye forskning som viser hvor viktig lærerens rolle er for læringsmiljø, læringsutbytte og trivsel. Men i dag lar jeg elevenes tekster få tale for seg selv.

Oppgaven var å skrive et blogginnlegg om “Den beste dagen.” Det kom mange fine tekster, men spesielt en tekst fikk meg til å stoppe opp… blant disse tekstene og andre elevtekster jeg har liggende i arkivet har jeg funnet fram sitater som viser hvilken betydning læreren og skolen har for mange elever.

Den beste dagen min er den dagen jeg kom til Brumunddal.

Det er veldig fint å gå på skolen jeg lærer å lese og skrive og

får den hjelpa jeg Trenger .

Jeg liker klassa fordi vi respekterer hverandre .

snakker sammen og hører på hverandre ,

Den beste dagen min på skolen er når jeg har matematikk.

Læreren forklarer så bra og jeg forstår alt.

Jeg liker også å lære å lese ,Det er veldig fint å ha egne lesetimer,

Elev fra Afghanistan, 16 år

Den beste dagen!

I går var jeg på skolen. Jeg dro hjemme fra klokka halv tre. den første jeg traff….

Elev fra Eritrea, 24 år

Når jeg kom til Norge, jeg trodde jeg hadde fått de viktigste tingene som jeg har mistet i hjemlandet mitt. Familie, trygt sted, skole og mat.
Jeg har blitt kjent med mange hyggelige mennesker. Mottaket var som hjemmet mitt, de ansatte var som familie. Hvis vi skulle komme for sent, de var bekymret for oss, de passet alltid på oss, de passet på at vi skulle spise bra og gå på skole. Den verdens beste skole.

Elev fra Afghanistan 17 år

i … jeg hadde en veldi bra lærer og jeg savne lærer min og vennene min bare det er velde lang fra ___ til ____ (…) bare jeg har ny vennen og alt er veldi bra. Nå jeg går på en skole , jeg har ny lærer og lærer hjelpe meg mye.

elev kurdisk, 20 år

Veit du hvem er min lærer. Hun heter tone evensen men vi kaller hun zupertone. Jeg tror hun er magisk, når jeg ikke har det bra, hun kjenner det med en gang. Jeg synes hun er beste i hele verden. (….) hjalp meg å være trygt og zuper tone lærte meg norsk så nå forstå jeg bedre.

Elev fra Afghanistan 16 år

Den beste dagen min er den dagen jeg kom til Norge

Det er veldig fint å gå på skolen fordi jeg lærer mye
jeg ilker gruppa fordi vi respekterer hverandre,snakker sammen og hører på hverandre.

Elev fra Irak 19 år


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: