JA! Jeg har verdens beste jobb, helt sikkert. Jeg fortalte forrige uke om motiverte og engasjerte elever som kastet seg ut i spennende filmprosjekter. I løpet av denne uka har de diskutert og argumentert for ulike synspunkter. Noen har hatt lange, spennende samtaler om identitet, vennskap og fotball, mens andre har planlagt og gjennomført intervjuer med lærere, medelever og programrådgivere. De har undersøkt om rettigheter, muligheter og plikter.

Elevene har tatt i bruk nye digitale verktøy og timesvis med film- og lydmateriale har resultert i 5 filmer mellom 5-15 min + en podcast- Stort læringsutbytte for alle og nye relasjoner for noen.

Som lærer er jeg ekstra glad for sånne dager og sånne prosjekter. Kanskje betyr det litt ekstra jobb for meg, men når man ser resultatet så er det absolutt verdt anstrengelsen.

I en klasse med 19 elever, hvor en kom for 3 måneder siden mens andre har vært her i over 2 år, er det ekstra morsomt å se hvordan alle blir inkludert og får bidra i en slik oppgave.

Jeg tar av meg hatten for de fantastiske elevene mine og håper å få vise noe av resultatene for dere blogglesere om ikke alt for lenge.

Les mer om prosjektet her


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: