JA! Jeg har verdens beste jobb, helt sikkert. Jeg fortalte forrige uke om motiverte og engasjerte elever som kastet seg ut i spennende filmprosjekter. I løpet av denne uka har de diskutert og argumentert for ulike synspunkter. Noen har hatt lange, spennende samtaler om identitet, vennskap og fotball, mens andre har planlagt og gjennomført intervjuer med lærere, medelever og programrådgivere. De har undersøkt om rettigheter, muligheter og plikter.

Elevene har tatt i bruk nye digitale verktøy og timesvis med film- og lydmateriale har resultert i 5 filmer mellom 5-15 min + en podcast- Stort læringsutbytte for alle og nye relasjoner for noen.

Som lærer er jeg ekstra glad for sånne dager og sånne prosjekter. Kanskje betyr det litt ekstra jobb for meg, men når man ser resultatet så er det absolutt verdt anstrengelsen.

I en klasse med 19 elever, hvor en kom for 3 måneder siden mens andre har vært her i over 2 år, er det ekstra morsomt å se hvordan alle blir inkludert og får bidra i en slik oppgave.

Jeg tar av meg hatten for de fantastiske elevene mine og håper å få vise noe av resultatene for dere blogglesere om ikke alt for lenge.

Les mer om prosjektet her


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: