Jeg har samlet noen tidligere ressurser på en side som jeg har kalt “Koronadugnad” På siden finner du ressurser til samfunnskunnskap, norges historie og mange fortellinger på flere språk. Ressursene passer til ulike nivåer og aldersgrupper, så det beste er å ta en titt selv om det er noe du kan bruke med dine elever. Du finner siden ved å trykke på lenken under eller i menylinjen øverst på siden.

Jeg vil legge ut nye ressurser på siden etterhvert, hvis dette er nyttig for flere. Hos oss bruker vi teams som plattform. Jeg har delt ressursen med elevene inne på teams. Siden deltakerne er voksne og mange har små barn hjemme, er det fint å kunne se de flerspråklige filmene sammen. På morgenmøte kan vi snakke sammen om innholdet, kanskje noen kan fortelle andre lignende fortellinger og vi kan snakke om opplevelsen med å se disse filmene sammen med barn. Kanskje kan noen utfordres til å fortelle eventyr for egne barn og ta opp lydfiler som kan deles videre.

Når skolen ble stengt hadde vi akkurat startet opp med tema “hjemlandet mitt”. Elevene har fått lære om Norge, gjort ulike oppgaver og lest en eksempeltekst om “Hjemlandet mitt, Norge” I oppgavefunksjonen i teams har de fleste nå levert tekster om sitt hjemland. Noen har skrevet på papir, tatt bilde og lastet opp i teams, noen har skrevet i book creator og noen har skrevet i word.

Mesteparten av tiden fram til nå, har vi hatt fokus på å lære opp elevene til å logge på, delta i møter og finne fram på teams. Mange av elevene har lite erfaring med digitale verktøy, men med tålmodighet og kreativitet har vi klart å få alle med. Det har vært utfordrende, spennende, lærerikt og rørende når alle endelig er tilstede og høre hvordan de hilser og savner hverandre.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

2 kommentarer

Anna Kjersti Helsvig · april 26, 2020 6:02 pm

Hei
Jeg har begynt å bruke opplegget ditt om Brødrene Løvehjerte for 4. trinns elever med som har norsk som morsmål. Jeg er veldig fornøye. Jeg plukker ut det jeg mener passer for mine elever. Jeg er litt spent på om du kommer til å legge ut opplegg til de andre kapitlene også.
Mvh
Anna Kjersti

    Tone Evensen · april 26, 2020 6:04 pm

    Hei! Jeg har noe liggende til flere kapitler, må vel ta det fram igjen. 🙂 Så hyggelig at det kan komme til nytte.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Norge – geografi, historie og samfunn

Fortellinger på flere språk

Kategorier:

Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

%d bloggere liker dette: